Ik vind het boek Nachtwacht echt heel geweldig. Het is inderdaad wel weer het zoveelste verhaal over goed en kwaad, maar dat maakt het boek er niet slechter op. Het boek sleept je echt mee door de Situaties van Anton en hoe zijn kijk op de wereld is. Toen ik het boek kocht had ik geen idee dat de Nachtwacht de goede waren en de Dagwacht de slechte. Het is een prachtig verhaal en laat ook zien dat aan alles voor en nadelen zitten. Ik heb het boek echt verslonden toen ik er in begon. Ik vind het heel appart dat de Nachtwacht het licht vertegenwoordigt maar ook wel eens de gevoelens van het duister in zich hebben in hun daden en acties, ook al proberen ze alles goed te praten. Op dat gebied verschillen ze toch niet zoveel van mensen, die ze in het boek toch wel onder zich vinden staan (vooral de dagwacht). Zo blijkt maar dat de Andere toch meer menselijke gevoelens beschikken dan dat ze denken. Verder vind ik het boek gewoon een aanrader. Het is een prachtig boek en ben in deel 2 Dagwacht al begonnen en verslind de boeken echt snel.