Incrediblybookworm over Burning Growns

Linda de Jong 07 december 2024
Rose & Wren hebben de Slag om Anadawn overleefd en magie teruggebracht naar hun koninkrijk. Maar gevaar loert in Eana's schaduwen.

‘’Sinds Wren de zogenaamde bloedspreuk heeft uitgesproken, lijkt het alsof er een vloek op haar rust. Haar magie is onbeheersbaar. Erger nog, de spreuk heeft een link gelegd tussen Wren en de man die ze probeert te vergeten: de ijzige Koning Alarik van Gevra.

Ook Roos heeft onrustige nachten. Als ze op een nacht wakker wordt en haar ondode voorouder Oonagh Starcrest naast haar bed ziet staan, krijgt ze een waarschuwing: geef de troon op of er komt een oorlog die Eana zal vernietigen. ‘’

Ik heb enorm genoten van de eerste twee delen, dus ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om de ontknoping te mogen lezen en recenseren. En wat een heerlijk episch slotdeel is dit, het zit vol magie, gevaar, romantiek en verbondenheid.

Ondanks dat de tweelingkoninginnen van Eana de kroon delen, zijn ze een wereld van verschil als mens. Ik hield van de manier waarop ze met elkaar verbonden waren, maar toch hun eigen waarden en aanpak hadden om over Anadawn te heersen.

Rose en Wren zijn allebei nog aan het uitzoeken hoe ze in hun volwassen rol als koningin kunnen uitvoeren, maar veel tijd krijgen ze daar niet voor als ze het moeten opnemen tegen hun voorouder die vastbesloten is het koninkrijk terug te veroveren met een leger ondoden. Om haar te kunnen verslaan moeten ze alles op alles zetten en vechten voor hun leven. Het is een epische strijd vol magie en gevaar.

Zullen de zussen samen met hun bondgenoten hun koninkrijk kunnen redden van al het kwaad?

Hoewel dit een romantische serie is, blijft het hart van de serie de relatie tussen Wren en Rose. Ze hebben elkaar gevonden, maar moeten nu weer uit elkaar om een oplossing te vinden. Ik hou van hun verschillen en eigenaardigheden (en voel me bijna trots dat ze zo’n mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt samen).

Het boek was weer lekker spannend. Ik heb van elk moment genoten en zat gelijk in het verhaal. Ik hou van het magische systeem en de dynamiek tussen alle personages en ik heb enorm gelachen. Vooral de hoofdstukken waar Wren en Roos met Alrik aan het kibbelen zijn. En ik wil ook een Elske. <3

Catherine Doyle en Katherine Webber vullen elkaar onwijs goed aan. Samen zijn ze goud. En dan niet alleen qua magie- en fantasie-elementen in het boek, maar ook in de romantische relatie tussen Rose en Shen Lo. Shen Lo is al sinds de eerste dag trouw aan Rose, maar hij heeft ook nieuwe verantwoordelijkheden als koning van het Zonovergoten koninkrijk.

En aan het eind heb ik nog een vraagje (wat me al het hele boek bezighoudt). Je weet, een mens vraagt zich soms zomaar iets af. ;)

Ben jij Team Tor of Team Alarik? Na boek twee, ben ik heel nieuwsgierig wat beiden heren inbrengen in hun relatie met Wren.

Als slot nog een waarschuwingen over de inhoud: er komt oorlog, marteling, moord en doodslag en lijkschennis in voor! (Lees naar leeftijd- vanaf 15+ )

Meer recensies van Linda de Jong

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur