Een kleurrijk nieuw 'Grinchmas' Notenkraker verhaal
Heb je wel eens van De Notenkraker gehoord?
En van de kerststreken van de Muizenkoning?
Niet? Uit welk jaar kom jij?
Ga maar snel op je billen zitten, want dan vertel ik je waar dit boek over gaat. Voor wie de Notenkraker nog niet kent, dit is een hervertelling van een oud sprookje van Ernst Hoffman.
WACHT EVEN
Misschien moet ik dan beginnen met het meisje Clara. In het klassieke verhaal ontvangt zij op Kerstavond een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar….
De Notenkraker staat bekend als een geluksbrenger. Ze werden vroeger cadeau gegeven om geluk te brengen en het huis te beschermen. De notenkraker stond voor kracht en moed en hij zou kwade geesten op afstand houden.
Hopelijk kan hij dit nieuwe 'Grinchmas' verhaal ook redden!
Laten we dit verhaal beginnen in Snoepgoedland. Daar staat een paleis van snoep.
Als je over de rand van het balkon kijkt zie je dat het stadsplein gonst van de drukte terwijl de inwoners van de stad de laatste hand leggen aan alle kerstlekkernijen en het snoepgoed waaraan ze het hele jaar hard gewerkt hebben. De lucht ruikt verrukkelijk naar al dat lekkers.
Maar als je heel goed kijkt zie je dat de Suikerboonfee zich grote zorgen maakt over de Muizenkoning die spullen steelt. Dat lijkt misschien niet zo erg, maar denk nu eens aan al het snoepgoed. Ja ook dat van jullie, daar moet je toch niet aan denken? Een verhaal met een staartje dus (Ieuw.)
Gelukkig heeft de fee een plan om snoepgoedland te beschermen. Hij zal de boel betoveren. Als dat maar goed werkt, want zo handig is hij niet met zijn toverstafje en even verderop houdt iemand hem goed in de gaten. En die iemand wil kerstmis goed verpesten.
Dit Notenkraker is weer een heerlijk, grimmig kerstavontuur vol kaas en chaos. Eigenlijk is het een boek en adventkalender in een, want het heeft 24,5 hoofdstuk. Voor elke dag van december één verhaal. Maar pas op, elk hoofdstuk eindigt met een spannende cliffhanger. Dus voor je het weet is het boek uit!
Alex T. Smith weet hoe hij de lezer kan verrassen, met een spannend en tegelijk lollig verhaal, zijn bijzondere taalgebruik en de illustraties. Alles is kleurrijk en geweldig, net als de diverse personages! Je blijft kijken.
Leuke tip voor Sint, dan kun je lekker lezen en aftellen naar de kerst.
En van de kerststreken van de Muizenkoning?
Niet? Uit welk jaar kom jij?
WACHT EVEN
Hopelijk kan hij dit nieuwe 'Grinchmas' verhaal ook redden!
Leuke tip voor Sint, dan kun je lekker lezen en aftellen naar de kerst.