Incrediblybookworm: Deur op slot en lezen!

Linda de Jong 13 februari 2025
Thee, chocola, deur op slot en lezen maar!

‘’De kersverse galeriehouder Florine Braspenning is de rijzende ster van de kunstwereld. Niet dat het altijd makkelijk is: sinds kort staat ze er alleen voor en het is hard werken – ze moet de touwtjes aan elkaar knopen. Maar de muze zijn van een wild stel kunstenaars is een verademing na jaren advocatuur. En dat viert ze! Alleen, net als Florine een behoorlijk losgeslagen verjaardagsfeestje geeft, blijkt de expat Mark Rutherfell in het huis naast haar te zijn getrokken. Wat een troep, denkt hij. Een eikel, denkt Florine. Ze haat hem! En hij haar! Totdat Mark onverwacht haar galerie in loopt en het duurste schilderij koopt dat er hangt.’’

Op Instagram komen er heel wat leuke boeken voorbij. Sommige kabbelen met de tijdlijn mee naar vergetelheid, maar er zijn ook van die boeken die je ineens weer tegenkomt en die bijblijven en nieuwsgierig maken. Des te leuker als de auteur dan gezellig je inbox weet te vinden en vraagt of je het boek wil recenseren.

De vuuropaal van Dominique Lap sprak me direct aan door de vrolijk gekleurde omslag met de knalgele letters. Er worden een hoop mooie eigenschappen aan de vuuropaal toebedeeld. Zo zou je er vitaal, actief, vrolijk, levenslustig en creatief van worden. En laat dat nou precies zijn wat ik op dit moment nodig heb. De titel, opdruk en omslag werken alvast op m’n gemoedstoestand ondanks de druilerige dagen, word ik er ter plekke blij van. Een beetje spice fleurt het leven op, nietwaar?

En vanaf de eerste bladzijdes is dit een heerlijke feelgood. De hoofdstukken zijn verdeeld tussen Florine en Mark, en er is een achterban aan vriendinnen en relaties die het verhaal des te leuker maken. De hoofdstukken zijn kort en smakelijk en daardoor vlieg je er doorheen. De schrijfstijl van Dominique is opvallend prettig te lezen.

De vuuropaal is overigens het tweede boek van Dominique Lap! Ik heb ‘De Talisman’ helaas niet gelezen, maar het valt allemaal prima te volgen. Het boek gaat over Florine die een carrièreswitch maakt en op zoek is naar de liefde. Deze komt uit onverwachte hoek aanwaaien, maar natuurlijk gaat niets zoals het hoort. Het leuke is dat Florine heel echt aanvoelt en een vriendin zou kunnen zijn, daardoor zit je helemaal in het verhaal en zie je de galerie, het nieuwe appartement waar ze nu woont, en de nieuwe buurman helemaal voor je. Het is een wervelend verhaal waar je alles van wil weten, een lekker, romantisch en spicy avontuur.

Aanrader voor iedereen die even weg wil dromen en wil weten waar Valentijn echt over gaat.

Meer recensies van Linda de Jong