Incrediblybookworm: Drie novelles in één bundel
Drie verhalen, drie keer keer haat en liefde, maar dan steeds een ietsiepietsie anders
Grappig genoeg gaan al haar boeken over de liefde, (of juist het gebrek daaraan) en over miscommunicatie. Ook ‘Een hekel aan liefde’ en toch ben ik nog steeds dol op Ali Hazelwood. Op haar manier van vertellen, haar eigentijdse personages, het geplaag, de typische Hazelwood-humor en natuurlijk stomende romantiek.
Een hekel aan liefde is een bundel van drie novelles met een overkoepelend thema en een bonus hoofdstuk. Ieder verhaal omvat ongeveer honderd pagina’s. En dat is knap, want ondanks de lengte zijn het drie complete verhalen. de Verhalen staan met elkaar in verbinding omdat de vriendinnen (de drie hoofdpersonages) elkaar steeds op de hoogte houden.
Je wordt als lezer meteen het liefdesverhaal ingetrokken, recht in het plot en het leest heerlijk weg.
Het eerste verhaal ‘Onder één dak’ is mijn favoriet. Waarbij we in het heden beginnen waar een milieu-ingenieur, Mara, een huis van haar PhD-begeleider heeft geërfd. Ze vertrekt naar Washington DC, om haar carrière bij EPA te beginnen. Het enige addertje onder het gras? Er is ook een huisgenoot, een advocaat van een groot olieconcern.
In het tweede verhaal, ‘In de lift,’ raakt civiel ingenieur Sadie opgesloten in een lift. Alsof dat nog niet erg genoeg is, ze heeft last van claustrofobie, is het ook nog met haar aartsvijand Erik. Kun je je voorstellen hoe haar hart tekeer gaat? Hij is niet alleen haar rivaal, hij heeft haar hart gebroken. Hoe meer tijd ze in de lift doorbrengen, hoe meer Sadie haar kijk op hem in twijfel trekt. Een korte romance die je zeker zal laten zwijmelen.
En tot slot, in het derde verhaal, ‘koude handen, warme liefde’, strandt NASA-luchtvaartingenieur, Hannah, terwijl ze onderzoek doet op een ijskoud, afgelegen Arctisch onderzoeksstation in Noorwegen.
De enige persoon die haar
kan (of wil) redden, is haar bijna-scharrel en om niet te vergeten, degene die haar de financiering van haar onderzoek ontzegt, Ian.
Zie je al een patroon ontstaan?
Ik verheug me alvast op het volgende boek, Not in Love. <3
Ben jij een fan van Hazelwood? Heb je deze novellen al gelezen? Laat het me weten in de reacties hieronder.
De enige persoon die haar
Zie je al een patroon ontstaan?
Ik verheug me alvast op het volgende boek, Not in Love. <3