Blogtour: Het onomkeerbare offer- pendar 2

Linda de Jong 28 februari 2025
''Een fel paars licht verblindt me een paar tellen . Langzaam maar zeker komt de binnenkant van Augs vliegtuig terug in beeld ''

Ik heb het eerste boek met veel plezier gelezen en toentertijd meegedaan met de blogtour rond het boek. Heel erg leuk dat ik ook dit tweede deel mag recenseren.

Het vorige boek eindigde met Lira, een nieuw personage dat in eenzelfde faciliteit heeft gezeten als Jake en Juul. Ik was heel benieuwd hoe de drie samen zouden komen, en dat gebeurt in dit tweede deel met een knal. Letterlijk, want er is een grote explosie vlakbij Lira.

De drie zijn op elkaar aangewezen, door hun geschiedenis en door het moment. En het voelt alsof de rest van het verhaal meteen kan beginnen. Ondanks dat Lira als nieuweling in de groep wat terughoudend is, vullen ze elkaar goed aan. Ook Aug is er weer bij. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op de vragen en naar de ontbrekende edelstenen. En wie is het gruwelijke meesterbrein achter al die ziektes en ontvoeringen?

Waar het verhaal in de gewone wereld start, belanden ze al snel in de magische wereld van Pendar. Een wereld waar nieuwe vijanden vertoeven, een vormveranderaar huishoudt en waar als klap op de vuurpijl een chagrijnige walvis leeft, met onvoorstelbaar veel magie. Gelukkig leert het drietal ook steeds beter om te gaan met hun eigen magie en alle vreemde wezens die voorbijkomen.

Het eerste deel riep nog wat vragen op, maar daardoor was er ook verlangen om snel verder te lezen. In dit tweede deel is er meer rust en komt alles samen. De schrijfstijl van Jennifer is fris en eigentijds, met een groot lettertype. Net als in het eerste deel is het fantasieverhaal af en toe wat springerig (of chaotisch), met zinnen die niet honderd procent lopen, maar gek genoeg past dat helemaal in het verhaal. Het is hoe jongeren met elkaar omgaan. Soms kattig, onzeker en het volgende moment vol vriendschap en liefde. De humor is ook erg leuk en het geeft de personages een eigen kleur en karakter.

Al met al is het een groot avontuur voor young adults die zich na elke pagina af zullen vragen wat er nu weer zal gebeuren, want de wereld van Pendar zit vol magische plekken en wezens. Gelukkig weet Jennifer alles duidelijk te houden, geen losse eindjes, maar een rode draad door verschillende dimensies.

#delegendesvanpendar #hetonomkeerbareoffer #boekrecensie

Meer recensies van Linda de Jong

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.