Herkenbare, warme kerstverhaaltjes bij Muis
Vier Kerst met Muis en Beer.
‘’Beer, kom kijken, wat is dit?
Onze hele tuin is wit!
Sneeuw op de bomen en op ’t hek,
op mijn neus en in mijn nek.’’
De tuin is wit van de sneeuw, een perfecte dag om een sneeuwpop te maken, op de slee te glijden en een kerstboom te kiezen? Alleen welke boom moet het worden? Help! Er staat er wel honderd. Muis begint te twijfelen. Die grote, of toch die spriet? Brr…wat koud. Gelukkig weet de wijze Beer raad.
Eenmaal thuis is het tijd om de boom te versieren, met lichtjes, kandelaar en nog veel meer. Oeps, de doos is wel een beetje zwaar. Muis struikelt over een snoertje. Alle ballen zijn kapot. Wat nu?
‘’Arme muis…
traantjes biggelen,
alle ballen zijn aan diggelen ‘’
Als dat maar goed komt? Maar al snel krijgt hij hulp van al zijn vriendjes.
Wat een lief prentenboekje op rijm om voor te lezen aan je peuter. Het vertelt op een speelse manier hoe de winter er uit kan zien en waar kerst over gaat. Als dank leest Muis ‘het oude kerstverhaal’ voor aan iedereen. Over een kindje en een ster en herders en koningen van ver. Met een heel mooie kerstboodschap aan het eind.
‘’Beer, kom kijken, wat is dit?
Onze hele tuin is wit!
Sneeuw op de bomen en op ’t hek,
op mijn neus en in mijn nek.’’
‘’Arme muis…
traantjes biggelen,
alle ballen zijn aan diggelen ‘’
Als dat maar goed komt? Maar al snel krijgt hij hulp van al zijn vriendjes.