Lezersrecensie
Sneeuw, Sterren & Kaneel Winterse feelgood
Een warme kerstroman over een vervelende televisieopname, een onverwachte kus en een honderd jaar oud zuurdesem.
Nora doet er alles aan om de geliefde patisserie van haar ouders te redden van een faillissement en verschijnt zelfs op tv. in het beroemde reality-tv programma *Aan de bak*, waar een zelfingenomen sterrenbakker, met een dalende populariteit, door het hele land reist om oude bakkerijen op te knappen. Alleen haar banketbakkerij Nymans, is de oudste en meest gerenommeerde van Västervik en hoeft helemaal niet opgeknapt. Het heeft alleen wat meer geld nodig.
Een win win situatie zou je zeggen, maar de twee moeten samenwerken aan een kerstaflevering en doen dat met flinke tegenzin. Terwijl de camera’s draaien, de gemoederen oplaaien tijdens het bakken, vliegen niet alleen de pannen door de lucht.
Ik hield van hun gekissebis, de conflicten en de emoties tussen Nora en Henrik en hoe dat langzaam zijn uitwerking heeft op meer. Het zijn beide sterke charismatische personages met een gecompliceerde achtergrond en ik heb enorm genoten van hun afzonderlijke verhalen en humor. Ondanks dat je aan het begin al weet hoe het gaat eindigen, heb ik echt genoten van alle wendingen en gebeurtenissen in dit boek.
Het verhaal speelt zich grotendeels af in het heden, maar er is een parallel met het verleden die goed met elkaar verweven is en aan het eind mooi samenkomt. Alle tropes zijn goed uitgewerkt en werken naadloos samen.
Het verhaal is eigentijds en actueel en ondanks sommige zware thema’s, maakt de kerstsfeer het verhaal lichter. De auteur heeft geweldig werk gedaan door al deze onderwerpen te mixen met een zoete romance en vriendschap.
Sneeuw, sterren & kaneel is een sfeervol boek dat gemakkelijk leest. Het decor zorgt ervoor dat ik bijna spijt krijg dat ik deze zomer toch niet naar Zweden ben afgereisd, want nu wil ik zeker, (met het water in de mond van alle lekkernijen) naar Västervik om gebak te eten en koffie te drinken!
Tot slot volgt dan het langverwachte en ultieme einde. Dit maakt het boek echt helemaal compleet en een perfect boek voor de wintermaanden.
Nora doet er alles aan om de geliefde patisserie van haar ouders te redden van een faillissement en verschijnt zelfs op tv. in het beroemde reality-tv programma *Aan de bak*, waar een zelfingenomen sterrenbakker, met een dalende populariteit, door het hele land reist om oude bakkerijen op te knappen. Alleen haar banketbakkerij Nymans, is de oudste en meest gerenommeerde van Västervik en hoeft helemaal niet opgeknapt. Het heeft alleen wat meer geld nodig.
Een win win situatie zou je zeggen, maar de twee moeten samenwerken aan een kerstaflevering en doen dat met flinke tegenzin. Terwijl de camera’s draaien, de gemoederen oplaaien tijdens het bakken, vliegen niet alleen de pannen door de lucht.
Ik hield van hun gekissebis, de conflicten en de emoties tussen Nora en Henrik en hoe dat langzaam zijn uitwerking heeft op meer. Het zijn beide sterke charismatische personages met een gecompliceerde achtergrond en ik heb enorm genoten van hun afzonderlijke verhalen en humor. Ondanks dat je aan het begin al weet hoe het gaat eindigen, heb ik echt genoten van alle wendingen en gebeurtenissen in dit boek.
Het verhaal speelt zich grotendeels af in het heden, maar er is een parallel met het verleden die goed met elkaar verweven is en aan het eind mooi samenkomt. Alle tropes zijn goed uitgewerkt en werken naadloos samen.
Het verhaal is eigentijds en actueel en ondanks sommige zware thema’s, maakt de kerstsfeer het verhaal lichter. De auteur heeft geweldig werk gedaan door al deze onderwerpen te mixen met een zoete romance en vriendschap.
Sneeuw, sterren & kaneel is een sfeervol boek dat gemakkelijk leest. Het decor zorgt ervoor dat ik bijna spijt krijg dat ik deze zomer toch niet naar Zweden ben afgereisd, want nu wil ik zeker, (met het water in de mond van alle lekkernijen) naar Västervik om gebak te eten en koffie te drinken!
Tot slot volgt dan het langverwachte en ultieme einde. Dit maakt het boek echt helemaal compleet en een perfect boek voor de wintermaanden.
2
Reageer op deze recensie