Ali Hazelwood en wetenschap een heerlijke combinatie

Linda 07 maart 2025
Ali Hazelwood is in korte tijd uitgegroeid tot mijn favoriete schrijven! De combinatie van romantiek, humor en wetenschappers zorgen ervoor dat ik van het begin tot het einde geboeid blijft!

Elsie probeert rond te komen van twee banen. Het ene moment is ze een theoretisch natuurkundige die te veel lessen geeft op een school waar de leerlingen totaal niet geintresseerd zijn in haar lessen, en het andere moment werkt ze voor Faux die diensten aanbiedt als nepvriendin. Op een dag komen beide banen samen als ze solliceerd voor haar droombaan bij MIT: de irritante maar o zo aantrekkelijke Jack - die haar kent als de 'vriendin' van zijn broer. Elsie krijgt het zwaar voor haar kiezen en moet zichzelf verdedigen tegen de aantrekkingskracht van Jack of moet ze zich overgeven?

Het is weer heerlijk om in de wetenschappelijke te duiken met Ali Hazelwood. Het verhaal is technisch maar ook voor niet wetenschappen helder. Het is een Slowburn en het komt traag op gang, ik hem zelfs volgens mij hardop gezegd: PLEASE ZOEN HAAR. Vanaf het begin zit je gelijk weer in het boek van Ali Hazelwood en zit je met een glimlach te lezen.
Je leest het verhaal uit de ogen van Elsie. En daardoor voel ik echt een connectie met haar, ze wordt realistisch neergezet en ik herkende mijzelf wel in (delen van) Elsie. Hierdoor krijg je ontzettend veel sympathie voor haar!
Het is een heerlijk Slow burn waar je de Chemie tusesn Jack en Elsie al gelijk vanaf het begint voelt. Ik vond het heerlijk om te lezen en ik wou dat het boek niet eindigede, ik wil gewoon steeds verder lezen, ik heb het boek in 1x uitgelezen.

Ik heb genoten van het boek van Ali Hazelwood en verheug mij nu alweer op het volgende boek wat ik van haar ga lezen.

Love, theortically krijgt van mij 5 sterren omdat ik het een heerlijk boek vind wat lekker doorleest. De chemie tussen de personages is heerlijk en het boek las heerlijk weg! Ik heb er super van genoten en weer in een ruk uitgelezen,

Meer recensies van Linda

De sirenen is de nieuwe roman van bestsellerauteur Emilia Hart, een krachtig relaas over de veerkracht van vrouwen en de magie van de zee. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.