Spannend tussendoortje

Linda82 24 maart 2025

Aan de spiegelgracht runt Diana Zee haar antiekzaken De verborgen parel. Op een dag in Juni haalt ze haar beste vriendin Moniek op van het vliegveld. Die blijkt uit Haïti een eeuwenoud beeldje te hebben meegebracht, waar ze bijzonder geheimzinnig over doet.
'Het is een fetisj, een inheems, heilig beeld waaraan magische krachten kunnen worden toegevoegd.'

Als Moniek daarna vertelt dat ze terug is bij haar gewelddadige ex-vriend, gaan de vriendinnen met ruzie uit elkaar.
'Je ziet Ronnie al bijna een jaar en hebt niet tegen mij gezegd? Nee, want ik kon wel raden hoe je zou reageren. Zo dus.'

Een paar dagen later krijgt Diana van de politie te horen dat Moniek is overleden. Ze is ervan overtuigd dat Monieks dood geen ongeluk is en gaat op onderzoek uit. De ontdekkingen die ze daarbij doet, zetten haar leven op z'n kop. Hoe goed kende ze Moniek eigenlijk en wie van haar vrienden kan ze nu nog vertrouwen?

Het boek leest lekker weg. Het is vlot en beeldend geschreven.
'Haar citroengele eend werd strak langs de gracht geparkeerd.'

Diana neemt ons in het boek mee terug naar de jaren tachtig. Waar ze de dood van haar vriendin verdacht vindt en op onderzoek uitgaat. Maar wie kan ze vertrouwen?

De fragmenten van Moniek zijn een waardevolle toevoeging. Ze schetsen de gebeurtenissen uit haar jeugd en wat de invloed daarvan is op het heden.

Spanning is ook zeker aanwezig in het boek. Het zorgt ervoor dat je wil blijven doorlezen tot je weet hoe het nu precies zit. En wat is de rol van de Fetisj?
'Alles komt steeds weer terug bij dat verdomde beeldje.'

Een aanrader!

Meer recensies van Linda82