Het leven van een tienerjongen

Linsey1602 15 februari 2024
Razend van Carry Slee is een aanslepend romantisch boek die de Lezer laat zien hoe het leven van tieners eruit kan zien. Met de meeslepende verhaallijn kan Carry Slee een verhaal vertellen dat zowel hartverscheurend als hoopvol is. Het verhaal draait om de veertienjarige jongen genaamd Sven, die thuis te maken heeft met een gewelddadige vader en een moeder die niks zegt en van de situatie wil afzien. Door de gebeurtenissen op school en de constante druk die ie thuis beleefd raakt Sven steeds verder in de knoop met zichzelf. In het verhaal worden de thema´s huiselijk geweld bij jongeren thuis en het pesten op de middelbare school behandelt.

Wat dit boek zo indrukwekkend en spannend maakt, is de manier waarop Carry Slee de innerlijke strijd van Sven te laten zien. Haar schrijfstijl is voor mij zo fijn en makkelijk te begrijpen, waardoor ik me supermakkelijk kan inleven in de emoties van de hoofdpersoon. Ik voel gewoon Svens pijn, zijn woede en zijn wanhoop op elk moment dat iets gebeurt met hem. Het motief uit het boek komt niet duidelijk naar voren, er gebeurt niet elk hoofdstuk hetzelfde daarom is het boek soms ook wat interessanter als er elk hoofdstuk wat anders gebeurt en dingen zich niet snel herhalen.

Daarnaast weet Carry Slee ook de andere personages in het verhaal op een goede manier neer te zetten. Het engagement van het boek is dat Svens vrienden hem proberen te steunen in elke situaties maar het soms ook een beetje raar vinden en tot de leraren die de signalen van zijn thuissituatie te negeren, elk personage heeft zijn eigen rol in het verhaal die ook belangrijk is en daarbij ook zorgt dat het 1 geheel verhaal wordt met veel diepgang van de personages.

Een ander reden dat Razend zo boeiend maakt, is de boodschap dat alles goed kan komen ook al verwacht je het niet snel. Ondanks alle tegenslagen die Sven te verduren krijgt, weet hij uiteindelijk zijn eigen kracht te vinden en zich los te maken van de negatieve invloeden in zijn leven. Dit gaf mij een gevoel van blijdschap, ondanks dat niet alles goed gaat in het verhaal, vond ik het mooi hoe Sven alle hoop bij 1 gooide en voor zichzelf opkwam.

Al met al vind ik het boe Razend een meeslepende en aangrijpende roman die ik niet snel losliet en door wou lezen. En dat kwam vooral door de schrijfstel van Carry slee die mij altijd blijft verassen met elke boek hoe leuk het boek wel niet kon zijn is dit het mooiste boek die ik van haar heb gelezen. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van boeken met veel diepgang en ook een spannend en romantische kantje.

Geschreven door: Linsey jansen