"één stadje, twee namen, twee werelden en twee verhalen die samenkomen"
Daar was hij weer, een recensie naar aanleiding van de samenlezenwe-club van Inge. En deze keer van een boek dat al wel heel lang op mijn lijstje stond. Een heuze heksenjacht sprak me al aan vanaf het moment dat ik erover hoorde alleen kwam ik er nooit aan toe om hem even tussendoor te lezen. Ik recenseer al een behoorlijke periode voor Dutch Venture Publishing (Afgezien van een hele periode waarin ik er door persoonlijke redenen tussenuit was, net als op mijn blog) en dit boek stond dus eigenlijk als sinds hij uit was op de radar. Zo leuk om dan nu samen met de leesclub een boek van deze uitgeverij te mogen lezen en dan ook nog in gesprek te mogen gaan met de auteur! De vragen zijn grotendeels bedacht door Irene, die bij de leesclub ook de nodige besprekingen doet. Helaas was zij niet fit en daarom kreeg ik de eer om vragen te stellen aan de auteur die ik al zo lang volg. Maar daarover later meer, laten we het eerst over het boek hebben.
De cover van dit boek zal altijd één van mijn favorietjes blijven. De Halloween-achtige vibes, de magie die eruit spreekt, en dan een rode kater met een heksenhoed op.. tsja... dan ben ik al om. Ik ga je wel eerlijk vertellen dat dit dus een boek is dat ik heb beoordeeld op de cover en waarvan ik dus niet eens de omslag heb gelezen voordat ik in het boek dook. Daarbij ben ik mezelf wel een beetje tegengekomen moet ik eerlijk zeggen.
Het verhaal wordt geschreven vanuit Maggie en Sam in de derde persoonsvorm. Ja, ik probeer dit altijd te benomen, met als enige reden dat er heel veel mensen zijn die bepaalde persoonsvormen wel of niet fijn vinden en zo heb je misschien nog eens iets aan mijn recensie. Maggie is een heks en die samenwoont met haar Nichtje Holly in een schattig stadje genaamd Coutts, liggend in Canada. Sam is een sherrif van Native-American descent en woont net over de grens in Amerika in een stadje dat Sweetgrass heet. Het leuke hierin vind ik dat het eigenlijk één grote stad is, maar dat Sweetgrass in Amerika ligt en Coutts in Canada. De stadjes zien er dan ook compleet anders uit, wat ervoor zorgt dat je het gevoel heb dat je je letterlijk in twee verschillende werelden bevindt. Zo ook Maggie en Sam, die eigenlijk per toeval een ontmoeting hebben met elkaar en halsoverkop verliefd worden op elkaar. Ondertussen zijn er problemen met Holly, met geld en loopt er één of andere mysterieuze rode kat steeds het verhaal binnen die een belangrijke rol blijkt te hebben.
Het verhaal is vlot en toegankelijk geschreven. Je leest er zo doorheen en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je makkelijk toch steeds een paar extra bladzijdes kan meepikken (Wantja, dat ene extra hoofdstukje kan er ook nog wel bij, toch?). Een heuze heksenjacht is het eerste deel van een serie waar in ieder geval 3 delen van komen en het zijn allemaal kortere verhalen waarin Maggie, Sam en Holly (En natuurlijk de kat) een grote rol spelen. Dit is dus een makkelijke serie om te lezen, met een beetje de Charmed-vibes. Ik ben dol op Charmed, dus dan kan er weinig mis gaan, zou je denken.
Ik heb genoten van het lezen. Van hoe vlot het doorlas, van de karakters in het verhaal, van de achtergrond van Sam, die natuurlijk Native American is. Ik vond de kat geweldig en ik vond het idee van het verhaal ook erg leuk. Hier is mijn enige en grootste probleem met het boek. De karakters in dit boek zijn oud, ouder dan ik (ter vergelijking, ik ben 27) en ik had constant het gevoel dat ik een kinderboek aan het lezen was. Ja er worden mensen verliefd, maar de schrijfstijl en het verhaal waren zo makkelijk, dat ik het gevoel had dat ik over pubers aan het lezen was. En dat staat in schril contrast met het feit dat dit over volwassen mensen gaat die werk hebben, een huis en een heel volwassen leven. Nu is dit bij Charmed ook zo, en daar heb ik er niet perse last van gehad, behalve dat het soms bijna kinderlijk was, maar ik had er tijdens het lezen van dit boek dus wel wat last van. Misschien vooral omdat het ook meteen een kort verhaal is, waarbij je door het verhaal vliegt in een tempo waarbij je de mogelijkheid tot diepgang wat verliest. Daar komt dan nog bij dat de magie waarover gesproken wordt in dit verhaal met geld te maken had en dat maakte het voor mij niet heel veel interessanter. Ik snap het concept. Vraag om rijkdom en het kan in elke vorm komen als we praten over magische spreuken. Ik snap het helemaal. Alleen geldzorgen in combinatie met magie en romantiek zijn denk ik gewoon niet helemaal mijn ding. Ik merkte dat ik de clue van het verhaal wat miste en hoopte dat het een wat langer verhaal met wat meer spanning en diepgang zou zijn. Dus... Nooit meer beoordelen op de cover.
Ben jij nu wel dol op heksen, een vleugje romantiek, schattige stadjes en vooral op een hele leuke rode kat, dan is dit boek misschien wel een idee voor jou. Je bent snel door het verhaal heen, de karakters zijn leuk en allemaal anders, maar toch ook hetzelfde en je krijgt als kers op de taart ook nog wat mee over hoe de Native Americans leven en wie ze zijn.
Een heuze heksenjacht was voor mij geen ultieme topper, maar ik kijk zeker wel uit naar de volgende delen. Ik hoop vooral Holly beter te leren kennen en ik zou de oma van Sam ook wel vaker terug willen zien komen.
Ik geef 'Een heuze heksenjacht' 3 sterren!
Ik geef 'Een heuze heksenjacht' 3 sterren!