"ben jij de final girl?"

In mijn recensie over deel 1 van de Street Academy serie vertelde ik al dat ik enorm veel zin had om verder te lezen in deze serie. Young Adult Slashers zijn voor mij nieuw, en ook al ken ik Chinouk al heel lang, dit was mijn eerste boek van haar. En het is me zeker goed bevallen.

Chinouk heeft een schrijfstijl waarbij je heerlijk door het verhaal heel leest. Na deel 1 eindig je met een cliffhanger en wil je dus eigenlijk meteen verder lezen, maar ik lees deze serie met de samenlezenwe-club, dus soms moet je even wat langer wachten. Gelukkig ben je in deel 2 meteen weer helemaal in het verhaal en heb je eigenlijk weinig gemist. Alles wat je bent vergeten wordt ok nog wel kort benoemd in dit tweede deel, dus scheelde enorm. Je leest het verhaal deze keer weer vanuit Shay, in de eerste persoonsvorm (En oh, wat hou ik daar toch van), maar ook vanuit Maeve, één van de andere karakters en een lid van de vriendengroep waarover deze serie gaat. Door de korte hoofdstukken, makkelijke schrijfstijl en interessante karakers lees je zo door het verhaal heen.

Chinouk weet de spanning in dit tweede deel ook weer hoog op te laten lopen. Nu de leden van de vriendengroep, althans, degenen die nog over zijn, zijn aangenomen op de STEET ACADEMY, lijkt het even alsof ze nu veilig zijn. Nieuwe telefoon met betere beveiliging, altijd mensen om hen heen. Maar dan beginnen toch weer de dreigementen, lopen ook binnen de school de spanningen weer hoog op en gebeuren er allemaal dingen die je constant op het puntje van je stoel houden. De meerdere perspectieven zorgen voor afwisseling, extra spanningen en zorgen ook voor wat extra verwarring.

Ik merkte dit deel wel dat ik het boek iets meer voorspelbaar vond, maar je moet hier wel oplettend voor zijn. Ik had namelijk meteen door wie één van de volgende slachtoffers zou zijn. Wat ik niet doorhad, en nog steeds niet doorheb trouwens, is wie de dader is. Er zijn dingen duidelijk geworden en tegen het einde van het boek krijg je eindelijk het idee dat je de dader gaat ontmoeten, maar zelfs dan krijg je weer een cliffhanger (wat ook wel moet met het derde deel nog in het verschiet) en weet je nog niet wie nu eigenlijk de dader is.

Chinouk weet zo te schrijven dat je gewoon door wil lezen en ik dus ook wederom enthousiast ben om ook aan het derde deel te kunnen beginnen. Ik moet eerlijk zeggen dat sommige moorden wel te gruwelijk zijn voor iemand die misschien net 13 is, zeker als je niet weet wat je van haar boeken kan verwachten, maar zelf vond ik het heerlijk dat Chinouk dit soort dingen niet uit de weg gaat en het aandurft om gewoon expliciet te schrijven en daarmee van haar thriller een echte slasher te maken. Dat de serie dan ook nog een Cluedo-aspect bevat, maakt het verhaal nog leuker.

Ik hou de recensie niet veel langer. Ik heb genoten van het verhaal, van de karakters en kan niet wachten om aan het volgende deel te beginnen.

Ik geef 'To kill for' 3,75 sterren!

~ Live Your Life Reading

Meer recensies van Live Your Life Reading