De Lavendeltuin - Lucinda Riley

LizGoeyvaers 05 april 2025
Emily haar moeder komt te sterven waardoor ze er plotseling alleen voor staat. De realiteit dringt door en ze moet moeilijke beslissingen nemen: ze moet het landgoed mogelijks verkopen. Tijdens haar struggle met het landgoed en de financiering, komt ze Sebastian tegen. Hij zorgt voor haar en ze valt meteen als een blok voor hem. Maar... heeft ze wel de juiste keuzen gemaakt? Wat is er allemaal gebeurt in het landgoed? Wie was haar vader eigenlijk? Heeft het verleden van Seb iets te maken met haar verleden?

Op al deze vragen krijg je een adembenemend antwoord. Ik geef het boek 4,5/5⁠☆aangezien ik het iets moeilijk vond om in het begin te volgen en in het verhaal te komen. Vanaf dat het op gang kwam, was ik helemaal mee! De prachtige omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, de verschillende karakters van de personages, .... Het was gewoon geweldig om te lezen. Ik werd als lezer soms helemaal op het verkeerde been gezet en dat vond ik wel iets hebben. Het was elke keer een verrassing toen uitkwam dat mijn gedachtengang helemaal niet klopte. Het einde was ook magnifiek, ik heb enkele keren bijna een traantje gelaten bij het verhaal van Sophia en Frederik.

Ik wil ook nog even kwijt dat de tijdsperiode waarin het verhaal zich afspeelt echt goed is uitgewerkt. Het speelt zich af tijdens WOII (ik lees daar heel veel over) en het kwam allemaal heel geloofwaardig over. Het leek echt of ik was degene die zich moest verstoppen voor de Duitsers.

Kortom, het verhaal is heel memorabel en fantastisch goed geschreven. Ik zal het niet snel vergeten!

Meer recensies van LizGoeyvaers