Meer misdaadroman dan thriller
In 2019 maakte Heleen Van den Hoven haar debuut met het Cara complot bij de Crime Compagnie een jaar later verscheen de speelgoedman, nu is haar derde thriller uitgekomen Het Tango Algoritme. Naast zelf boeken schrijven helpt ze andere auteurs hun boek te publiceren, gewoon omdat ze van boeken houdt.
In het Tango Algoritme maken we kennis met Grace, Emmy en Florence drie vrouwen die samenwonen. Emmy is wiskundelerares op de middelbare school en is op zoek naar een nieuwe tango danspartner. Florence besluit haar een handje te helpen via een dating-apps die Emmy verafschuwt. Ze wil zo weinig mogelijk van zichzelf blootgeven online en op sociale media, ze maakt geen gebruik van facebook of wat dan ook. Daar heeft Emmy zo haar redenen voor die ze niet deelt met de anderen, maar ook Grace en Florence hebben hun geheim. Wanneer een nieuwe dansschoenen koopt brengt dit de verkeerde mensen naar hun huis.
Het tango Algoritme is ingedeeld in verschillende delen, die steeds een ander deel van de tango voorstellen. Wat de link naar de titel heel duidelijk en leuk maakt.
Het is een origineel verhaal die van den Hoven bedacht heeft algoritmes vermengd met dans en dan nog eens een vrouwelijk hoofdpersonage in een mannenwereld, een goede combinatie.
Er gebeurt heel veel in het boek en er is wel een spanning voelbaar, maar toch miste ik de echte spanning van een thriller, ik had meer het gevoel een misdaadroman aan het lezen te zijn dan een thriller.
Het gruwelijke/misdaad wordt overkoepeld door een liefdesverhaal die erin verwerkt zit. Er zit veel drama en emotie in het verhaal verwerkt, wat goed uitgewerkt is en goed overkomt op de lezer. Het verhaal lezen we afwisselend vanuit verschillende personages, waardoor we de personages en hun motieven goed leren kennen. Alle hoofdpersonages komen aanbod buiten eentje Simon, dat personage speelt toch een grote rol in het verhaal en het is een beetje een gemiste kan om hem niet ook aanbod te komen, zodat we zijn motieven en emoties beter leren kennen.
Ondanks het feit dat ik het boek meer een misdaadroman dan een thriller vond, is het een aangenaam boek om te lezen, met korte afwisselende hoofdstukken die de lezer gekluisterd houdt aan het boek om de waarheid te achterhalen.