Het verhaal achter diabetes
In groep 8 vertelde mijn zoon dat klasgenoot en vriend Finn diabetes had. Dat nieuws had een grote impact. Regelmatig gaat het hier in huis of hypers en hypo en vragen als ‘wat kan je het beste eten als je bloedsuiker laag is’. Vanaf de zijlijn zie je dus al wat diabetes voor impact heeft, laat staan op het gezin van Finn zelf.
Stefan vertelt in het boek het verhaal van de reis (zonder einde) die diabetes is en laat daarin zowel de stem van de ratio horen, maar zeker ook die van de emotie en hoe die twee met elkaar verbonden zijn. Voor begrip van wat diabetes is, zou iedereen dit boek moeten lezen. Het is een persoonlijk verhaal, maar daarmee tegelijkertijd ook universeel. Kortom; een aanrader