Geheimen hebben gevolgen
Als op het terrein van de rijke familie Lehmusoja een container wordt teruggevonden, die van het containerbedrijf van de familie afkomstig is, waarin een lijk wordt teruggevonden, verdronken in zeewater, staat er voor Paula Pihlaja en haar rechercheteam een moeilijke taak te wachten. Ze moeten de identiteit van het lijk van de zwarte vrouw zien te ontdekken en waarom de container net daar werd achtergelaten. En natuurlijk door wie?
Als uiteindelijk de identiteit van de vrouw bekend wordt blijkt er een connectie te zijn met de vader en zoon van de Lehmusojas. Beide hebben namelijk een tijd in Namibië gewerkt waar de dode vrouw, Rauha Kalondo, voor het bedrijf werkte. Maar waarom was Rauha dan naar Finland afgereisd? Heeft de adoptiezoon Jerry er iets mee te maken? En wat heeft het document dat werd gevonden in de hotelkamer waar Rauha verbleef te maken met haar dood?
Voor Paula en haar collega’s en team staat er een reis tegen de klok op het spel want de moordenaar heeft de zinnen gezet op nog meer familieleden en zal niet stoppen tot een volgende container gevuld zal worden met zeewater!
Door de lezer verschillende malen op een verkeerd spoor te zetten weten de auteurs Aki en Milla Ollikainen hun lezers aandacht vast te houden aan dit verhaal. Maar persoonlijk vond ik dit niet de boeiendste thriller die ik de afgelopen maand las. Het duurde even voor ik echt in het verhaal kwam. Gelukkig waren er die twists, vooral naar het einde toe (ben dus wel blij dat ik volgehouden heb), waardoor het boek zeker geen volledige flop is geworden voor me.
Dit was mijn eerste boek van een Finse auteur (auteursduo en koppel in dit geval). Ik ben zeker van plan deel twee in de reeks ‘Speelplaats’ ook nog dit jaar te lezen. Hopelijk kan ik, nu ik de personages al wat ken, sneller door het verhaal gaan dan.
Waar ik wel grote fan van ben is de locatie in het boek, Helsinki (de Finse hoofdstad), die ik vorige zomer bezocht. Grote fan van de stad met zijn park, heerlijke restaurants en musea en een heel laidback zomerse Scandinavische sfeer. Bij het lezen kreeg ik alweer zin om terug te gaan. is een echte aanrader!