Een psychologisch spel
Sarah Morgen is een succesvol strafrechtadvocaat in Washington DC. Ze heeft op haar 35e al heel veel bereikt, want ze is behalve één van de beste advocaten van Washington ook partner bij het advocatenkantoor ze werkt. Ze verdient bakken met geld, maar dat heeft wel de nodige gevolgen. Haar man Adam voelt zich als geflopte schrijver een steeds grotere mislukkeling en omdat Sarah bijna nooit tijd voor hem heeft, heeft hij zijn heil bij Kelly Summers gezocht. Ze ontmoeten elkaar regelmatig in het vakantiehuisje van Adam en Sarah en dat gaat altijd goed. Totdat Kelly wordt vermoord en Adam de enige verdachte is.
---De prijs van een succesvolle carrière---
Het leven lachte Adam toe toen hij tien jaar eerder met Sarah trouwde. Hij was een getalenteerd schrijver met een agent die hem gouden bergen beloofde en hij was stapelverliefd op zijn prachtige, intelligente vrouw. Niet veel later publiceerde hij zijn eerste boek en dat was een aardig succes. Toen het tweede en derde boek niet veel later genadeloos flopten en Sarah in de rechtbank steeds meer furore maakte, begon de onzekerheid aan Adam te knagen.
Inmiddels is Adam met zijn vierde boek bezig en teert hij volledig op de zak van zijn geslaagde vrouw. Sarah heeft nauwelijks tijd voor hem, dat is nu eenmaal de prijs van zo´n succesvolle carrière. Gelukkig heeft Adam haar twee jaar eerder wel over kunnen halen om een vakantiehuis in Prince William County te kopen. Ze is er zelf pas één keer geweest, maar Adam komt er erg graag. Om te schrijven, maar ook om zijn minnares Kelly Summers te ontmoeten.
Sarah heeft niet door dat Adam al jaren een affaire heeft, maar als Kelly Summers doodgestoken in hun vakantiehuisje wordt gevonden, komt alles aan het licht. En wordt Adam als de hoofdverdachte aangemerkt.
---Op zoek naar de werkelijke moordenaar---
Natuurlijk is Sarah geschokt als blijkt dat Adam haar al jaren bedriegt. Maar één ding weet ze zeker: Adam is geen moordenaar. Adam mag dan wel gaten in zijn geheugen hebben van de laatste avond dat hij bij Kelly was, toch is ze ervan overtuigd dat hij zijn minnares niet met 37 messteken in hun eigen bed om het leven heeft gebracht om vervolgens onbezorgd naar haar in Washington terug te keren.
Ze besluit Adam te gaan verdedigen, zij is immers zo’n beetje de beste strafrechtadvocaat van de stad. Er is alleen wel gerede twijfel nodig om ervoor te zorgen dat Adam door een jury onschuldig wordt bevonden, dus moet ze op zoek gaan naar de werkelijke moordenaar. Tijdens haar zoektocht krijgt ze met een ongepast vriendelijke sheriff, een tegenstribbelende kantoorpartner en een vreselijke schoonmoeder te maken, maar Sarah is vastbesloten om deze zaak tot een goed einde te brengen.
---Een psychologisch spel---
Toen ik aan dit boek begon had ik gehoopt dat het doorspekt zou zijn van spetterende rechtbankscenes, maar die bleven helaas grotendeels achterwege. Toch was dit een verhaal vol spanning, want als lezer zit je je voortdurend af te vragen of Sarah niet een grote fout maakt door Adam zo belangeloos te verdedigen.
Jeneva Rose weet kundig en subtiel met een psychologisch spel verdenkingen op de verschillende personages die passeren te plaatsen, waardoor de spanning steeds verder op wordt gevoerd. Want als Adam niet de dader is, wie is het dan wel? En wat is het motief? De uiteindelijke uitkomst is een plotwending waar Freida McFadden een puntje aan kan zuigen. Ik had tijdens het lezen van dit boek veel verwacht, maar het einde was uiteindelijk toch een grote verrassing.
Deze recensie is ook op mijn blog gepubliceerd: https://loortjeleest.nl/
---De prijs van een succesvolle carrière---