Codependentie

Loraines books 15 maart 2025
‘Codependentie’ is een mega interessant boek en een echte eye-opener!

Terri Cole heeft een fijne en toegankelijke schrijfstijl. Ze legt het begrip codependentie op een duidelijke en heldere manier uit. Door het gebruik van voorbeelden wordt het een tastbaar begrip.

De chronologische opbouw van het boek is van zeer toegevoegde waarde. Elk hoofdstuk leer je iets nieuws bij en krijg je een omvangrijk beeld bij het begrip codependentie. Door de oefeningen en overdenkingsvragen ga je ook kijken op welke manier codependentie invloed heeft op je eigen leven. Door deze praktische insteek van het boek, ga je direct aan de slag met de kennis die je wordt aangeboden.

In het boek wisselt theorie zich af met oefeningen, bewustwordingsvragen, adviezen en voorbeelden. Hierdoor krijg je als lezer een breed beeld van het begrip en zie je ook alle facetten die gepaard gaan met codependentie.

Het lezen van dit boek kan soms best confronterend zijn. Daarbij is de motiverende schrijfwijze van de auteur erg helpend. Er worden handvatten geboden om een verandering door te voeren in je eigen leven. Door de manier van schrijven word je ook gemotiveerd om met de handvatten aan de slag te gaan.

Het boek heeft mij geholpen om bewustzijn te creëren over mijn eigen situatie en heeft mij handelingsopties gegeven voor de toekomst.

‘Codependentie’ is zeker een boek dat ik er nog veel vaker bij ga pakken. Mocht je het boek lezen, houdt dan ook zeker pen en papier bij de hand, of markeer interessante passages in het boek. Zo kun je altijd teruggrijpen op interessant informatie, want hier zit het boek bomvol mee.

Mocht je al bekent zijn met het begrip, of juist helemaal nog niet, dan is dit een absolute aanrader om te lezen. Het boek helpt je patronen doorbreken, grenzen stellen en te stoppen met overfunctioneren.

Het boek krijgt van mij dan ook *****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar AnkhHermes.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books