Danse Macabre

Loraines books 16 februari 2025
Voeg met het boek ‘Danse Macabre’ een extra dimensie toe aan je bezoek aan de Efteling!

Florian en Isabella mogen absoluut niet naar de abdij – volgens hun pleegvader Damian gebeuren daar mysterieuze dingen. Stiekem gaan ze toch – op de avond dat het orkest de Danse Macabre speelt. Verborgen achter de koorbanken zien Florian en Isabella hoe een zwarte schaduw over de muzikanten trekt en de abdij begint in te storten. Ze moeten ontsnappen! Dat is het begin van een avontuur vol angst – op de vlucht voor het Onnoembare dat op zoek is naar Isabella. Waarom? Wat wil het Onnoembare van haar?

Wat een prachtige uitgave is ‘Danse Macabre’ geworden. Niet alleen de cover en de sprayed edges zijn prachtig, maar ook het binnenwerk is geweldig. Het hele boek past perfect bij de sfeer die de attractie Danse Macabre in de Efteling uitstraalt.

Het verhaal is spannend en door de mooie tekeningen in het boek zie je alles gebeuren. Je kunt je er direct een beeld bij vormen. De tekeningen zijn ondersteunend aan het verhaal en geven het verhaal een extra laag. Ze voegen echt iets toe.

Je gaat terug in de tijd en komt achter het ware verhaal van ‘Danse Macabre’. Ik merkte wel dat het verhaal soms van de hak op de tak kon springen. Hierdoor was het niet altijd even goed te volgen.

Hoewel het boek gericht is op kinderen/jongeren is het een verhaal voor iedereen. Als je voornemens bent om een bezoekje aan Danse Macabre in de Efteling te brengen, dan moet je dit boek eigenlijk gelezen hebben. Ook als je de attractie al meermaals hebt bezocht, zoals ik, is het een boek dat je aandacht weet vast te houden en je nieuwe dingen laat zien.

Paul van Loon heeft een spannend boek geschreven die je in één ruk uitleest. Onverwachte wendingen, verborgen boodschappen en actie, ‘Danse Macabre’ heeft het allemaal.

Na het lezen heb je nog meer zin om een bezoekje te brengen aan de Efteling.

‘Danse Macabre’ krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Kinderboeken NL

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books