De lentedochter
Opnieuw een prachtig boek van Tessa Collins.
Soley heeft alles waar ze ooit van droomde: een succesvolle zangcarrière, geld en een charmante vriend. Toch voelt ze zich op het podium meer dan ooit verloren. Na de dood van haar grootmoeder Rose ontdekt ze een mysterieus olieverfschilderij van een vrouw die sprekend op haar lijkt. Vastberaden om erachter te komen wie deze vrouw is, volgt Soley de sporen van het portret naar het prachtige IJsland. Daar komt ze terecht in een wereld vol geheimen en verhalen die haar leven voor altijd zullen veranderen…
Tessa Collins weet als geen ander hoe ze de omgeving moet beschrijven. Als lezer heb je het gevoel zelf in IJsland te zijn. De sfeer van het verhaal is heerlijk en geeft je door de gedetailleerde schrijfstijl een vertrouwd gevoel. Het voelt alsof je op vakantie bent en een nieuw land ontdekt.
Door de wisselende perspectieven krijgt het verhaal een extra dimensie. Je volgt namelijk afwisselend het verhaal van Soley in het heden, en het verhaal van Sigrún rond 1940. Je hebt het gevoel twee verschillende verhalen te lezen die op prachtige wijze met elkaar verweven zijn.
De schrijfstijl van Tessa Collins is heel fijn. Ze neemt de tijd om de personages aan je voor te stellen en je een kijkje te geven in hun leven. Hierbij staat de zoektocht van Soley centraal. Als lezer wordt je uitgenodigd samen met haar dit avontuur mee te maken.
Vooral familie, vergeving en familiegeheimen spelen een grote rol in het boek. Het vleugje romantiek maakt het verhaal helemaal af.
Bij een prachtig verhaal hoort natuurlijk een prachtige editie, en dat is precies wat Harper Collins ervan heeft gemaakt!
Ik ben fan van de schrijfstijl van Tessa Collins en ‘De Bloemendochters’ serie. Ik kan niet wachten op het volgende deel.
‘De lente dochter’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar HarperCollins Holland en Worldofromancenl
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
‘De lente dochter’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar HarperCollins Holland en Worldofromancenl
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.