En wat dan liefde is

Loraines books 27 april 2025
Een humoristische feelgood met onverwachte wendingen.

Rozemarijn is tevreden met haar leven. Ze heeft een baan, een hechte vriendengroep en af en toe een leuke avond met een knappe man. Wanneer ze de aantrekkelijke Magnus ontmoet en hij voorstelt om samen wat lol te hebben, lijkt dat precies in haar leven te passen.
Als haar beste vriendin gaat trouwen heeft Rozemarijn twee problemen; ze heeft een date nog en moet een vrijgezellenfeest organiseren. Gelukkig krijgt ze hulp van ceremoniemeester Mindel, met wie ze meteen héél goede vriendinnen word. En misschien kan Magnus wel mee naar de bruiloft als haar date. Probleem opgelost zou je denken toch?

Lisette Jonkman heeft een prettige schrijfstijl. De hoofdstukken lopen mooi in elkaar over waardoor je niet kunt stoppen met lezen. Er is een fijne verhouding tussen dialogen en omschrijving van personages. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van de personages.

Rozemarijn is een fijn personage om te volgen. Je merkt dat ze een beetje zoekende is naar wat ze nu wil in het leven. Als lezer wordt je meegenomen op deze zoektocht. De dromen, overpeinzingen en onzekerheden van Rozemarijn komen aan bod en worden uitvoerig besproken. Dit helpt je om een beeld van haar te vormen.

De humor van Lisette Jonkman is geweldig! Meermaals heb ik in een deuk gelegen. De sarcastische en droge humor geeft het verhaal wat luchtigheid. Het laat ook de dynamiek van de personages duidelijk zien.

Door de onverwachte wendingen in het verhaal, blijf je geïnteresseerd. Zonder te spoilen kan ik zeggen dat ik het een fijne en belangrijke plotwending vond. Het geeft het verhaal een onderliggende boodschap, en laat zien wat liefde is. Aan romantiek is er dan ook zeker geen gebrek in het verhaal.

‘En wat dan liefde is’ is weer een heerlijke feelgood van Lisette Jonkman. Ik heb weer genoten en kijk al uit naar haar volgende boek!

Het boek krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar LS Uitgeverij.

Meer recensies van Loraines books