Medium gelukkig!
Een unieke, grappige en cozy feelgood!
Nep-medium Gretchen mag dan wel een oplichtster zijn, ze ziet zichzelf graag als een weldoener. Dus als ze wordt ingehuurd om een geitenboerderij te 'reinigen’ en dat haar een leuk honorarium oplevert, wie is zij dan om te weigeren?
Als ze er aankomt, blijkt de boerderij-eigenaar niet de oude man die Gretchen zich had voorgesteld – Charlie is jong, knap én... totaal niet overtuigd dat Gretchen met de doden kan communiceren. Tot haar verbazing komt Gretchen echter oog in oog te staan met geest Everett die tijdens elk open huis een ravage aanricht.
Sarah Adler heeft een geweldig gevoel voel humor. Tijdens het lezen heb ik vaker hardop moeten lachen. Het boek heeft ook een hele fijne cozy sfeer waardoor je het boek met veel plezier leest.
Gretchen is een leuk personage. Ze weet precies wat ze wil, maar je merkt ook dat er nog veel is dat ze niet met je deelt. Ze wekt je interesse en je bent nieuwsgierig naar wat ze je nog meer te vertellen heeft. Door haar sarcastische humor, en momenten waar ze scherp uit de hoek kan komen wordt je meteen verliefd op haar.
Charlie leer je iets minder goed kennen. Je bekijkt hem vooral door de ogen van Gretchen. Hij heeft een mysterieuze sfeer om hem heen hangen en kan soms wat knorrig zijn. Dit zorgt voor een hele leuke dynamiek tussen Gretchen en Charlie.
Stiekem is er een ander personage die ik nog leuker vond dan Gretchen en Charlie. Voor mij stal geest Everett echt de show. Wat heb ik in een deuk gelegen met zijn opmerkingen.
‘Medium gelukkig’ heeft een heerlijke unieke verhaallijn. Je wordt verrast en weet niet wat je in het volgende hoofdstuk kan verwachten, dat maakt het zo leuk om te lezen.
Het enige wat ik een beetje jammer vond is dat Charlie soms een beetje ondergesneeuwd raakt door Gretchen en Everett. Ik had hem graag wat beter leren kennen.
‘Medium gelukkig’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar April Books.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
‘Medium gelukkig’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar April Books.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.