Mijn tijd in de zon

Loraines books 14 april 2025
Een mooi, aangrijpend en persoonlijk verhaal!

Sioe Jeng Tsao brengt het grootste deel van haar jeugd door in Alphen aan den Rijn, waar haar ouders een succesvolle toko runnen. Opgroeien als een van de weinige Oost-Aziatische kinderen is daar niet makkelijk, en thuis is ze weer niet Chinees genoeg. Door haar worsteling met de hoge verwachtingen van haar familie, pesterijen, een laag zelfbeeld en racisme, raakt ze steeds verder van zichzelf verwijderd. Maar wanneer Sioe Jeng ervoor kiest haar eigen pad te bewandelen om zo haar gelaagde identiteit te kunnen omarmen, moet ze haar aangeleerde patronen – ontstaan door familietrauma’s – doorbreken. Wat volgt is een intense en prachtige reis naar verbinding, empathie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.

Sioe Jeng Tsao stelt zich kwetsbaar op en deelt haar zoektocht naar haar eigen identiteit. Haar verhaal is emotioneel, kwetsbaar en aangrijpend. Ze vertelt gedetailleerd over haar jeugd, haar worstelingen en haar zoektocht. Ze steekt niets onder stoelen of banken en neemt de ruimte om haar eigen ervaringen te delen.

In het boek zijn prachtige illustraties te vinden die Sioe Jeng Tsao zelf heeft geïllustreerd. Na het lezen van elk hoofdstuk ging ik telkens terug naar de illustratie aan het begin van dat hoofdstuk om deze nog eens te bekijken. Je keek dan met andere ogen naar de illustratie en ontdekte steeds iets nieuws.

De schrijfstijl is heel fijn en nodigt uit om verder te lezen. Het is beschrijvend, en zet je aan het denken. Ook maatschappelijke thema’s worden aangehaald en besproken. Sioe Jeng Tsao geeft je een nieuw perspectief om vanuit te kijken.

Je voelt de emoties en gevoelens die schuilgaan achter de woorden. Je gaat nadenken over je eigen verbinding en familiebanden. Door de voorbeelden die Sioe Jeng Tsao geeft, ga je zelf nadenken over je eigen situatie en zoektocht.

‘Mijn tijd in de zon’ is een aangrijpend boek, met hele mooie illustraties die de boodschap nog beter op je over brengen.

Het boek krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar AW Bruna.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books