Onder hoogspanning
Een praktisch en overzichtelijk boek vol met handvatten.
Wie aan kindertijd-PTSS lijdt leeft voortdurend onder hoogspanning. Dit is het gevolg van een ontregeld zenuwstelsel. Anna Runkle legt in dit boek uit hoe de ontregeling van je zenuwstelsel ervoor zorgt dat je onbewust voortdurend de negatieve patronen uit je jeugd herhaalt in je volwassen leven.
Door de logische opbouw van het boek krijg je gedoseerd nieuwe informatie. Anna Runkle neemt de tijd om kindertijd-PTSS uit te leggen en heeft aandacht voor de gevolgen die het kan hebben. Hierbij heeft zij een actieve schrijfstijl. Ze motiveert je met haar manier van schrijven.
In elk hoofdstuk zijn tips, oefeningen en opdrachten te vinden. Je kunt dus direct met de aangeboden kennis aan de slag. Door de vraagstellingen betrek je de gegeven informatie ook meteen op jezelf.
Het gebruik van voorbeelden zorgt ervoor dat je ook beter naar je eigen situatie kan kijken. Je gaat verbanden leggen tussen je eigen gedachten en handelen. Door de laagdrempelige manier van schrijven is alles ook heel goed te volgen en te begrijpen.
Anna Runkle doet in haar boek ook een aantal uitspraken over therapie en psychologen waar ik niet helemaal achter sta. In haar bewoordingen had ze daar iets voorzichtiger in mogen zijn. Deze momenten brachten bij mij een gevoel van onzekerheid naar boven. Het gaf een beetje het gevoel alsof je iets niet goed hebt aangepakt.
Het laatste hoofdstuk beslaat een aantal veelgestelde vragen. Voor mij voelde deze overbodig, omdat al deze informatie al in de eerdere hoofdstukken wordt gegeven. Hier had ik dan liever een aantal uitgebreide meditatie oefeningen gezien. Die komen nu wat minder aan bod in het boek.
‘Onder hoogspanning’ is een interessant boek dat je nieuwe inzichten biedt. Je kunt direct zelf aan de slag met de geboden informatie.
Het boek krijgt van mij ***!
Bedankt voor het recensie-exemplaar AnkhHermes.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Het boek krijgt van mij ***!
Bedankt voor het recensie-exemplaar AnkhHermes.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.