What happens in Amsterdam

Loraines books 17 april 2025
Met ‘What happens in Amsterdam’ hang je de toerist uit in eigen hoofdstad.

Dani verloor onlangs haar baan én haar vriend. In een opwelling solliciteert ze op een baan in Amsterdam, en tot haar verbazing krijgt ‘m ook. Alleen blijkt het niet te zijn wat ze ervan had verwacht. In een poging om Amsterdam om te ontdekken, botst ze tegen een bekende op: Wouter, haar eerste liefde. Ze zitten beiden in een benarde positie. Wouter moet trouwen om een prachtig grachtenpand te erven, en Dani heeft een visum nodig om in Nederland te blijven.
De beste oplossing lijkt een schijnhuwelijk, maar of dat zo’n goed idee is…

Rachel Lynn Solomon neemt je direct mee naar Amsterdam. Ze brengt toeristische trekpleisters en de sfeer van onze hoofdstad perfect onder woorden. Je krijgt er als lezer zin in om Amsterdam weer eens een bezoekje te brengen. Daarbij is het ook heel erg leuk om bekende plekken tegen te komen in boeken. Je kunt je dan net wat sneller een voorstelling maken van de situaties die zich in het verhaal voordoen.

Het verhaal lees je vanuit het perspectief van Dani. Wat is zij een heerlijk, eerlijk en soms wat chaotisch personage. Je krijgt direct een beeld van haar. Door de situaties waar zij in verzeild raakt komt ook haar karakter heel duidelijk naar voren. Ze voelt aan als of je haar al heel lang kent en alsof je haar zo zou kunnen tegenkomen.

De dynamiek tussen Dani en Wouter is erg leuk om te lezen. Het laat je ook een andere kant van Dani zien. Al had ik ook graag een kijkje gekregen in het hoofd van Wouter. Je leert hem nu vooral kennen door de ogen van Dani.

In het boek zit een flinke dosis humor, dat in combinatie met heerlijke romantiek maakt dat je het boek zo uit hebt. Ik kijk alweer uit naar het volgende werk van Rachel Lynn Solomon.

‘What happens in Amsterdam’ krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar LS Uitgeverij en Zin in Feelgood.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books