Burn-on

Een (voor mij) nieuw fenomeen helder uitgelegd.

Burn-on is een nieuw syndroom dat eigen is aan deze tijd. Het wordt gekenmerkt door een onvermogen om uit te schakelen en het dwangmatig gericht zijn op (werk)prestaties en/of zelf verbetering. Het functionele krijgt voorrang op wat vreugde en plezier brengt. Het spanningsveld dat hieruit voortvloeit keert zich naar binnen waar het implodeert en zich uit als innerlijke leegte, levensmoeheid en een gevoel van zinloosheid.
Mieke Lannoey omschrijft dit fenomeen, duidt de maatschappelijke tendens en leidt je, onder andere door het delen van haar eigen verhaal, naar de weg uit je burn-on.

Hoewel ik wel bekend ben met de burn-out had ik nog nooit gehoord van een burn-on. Alleen al door de ondertitel op de cover werd mijn interesse gewekt. Mieke Lannoey heeft mijn verwachtingen meer dan waargemaakt. Wat een verhelderend en interessant boek.

Mieke Lannoey heeft een duidelijke en laagdrempelige schrijfstijl. Je leest het boek heel gemakkelijk. Zeker gezien het thema is het heel fijn dat het boek kernachtig en helder is.

Door de uitgebreide uitleg, verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken, haal je veel kennis uit het boek. Er wordt ingegaan op wat een burn-on precies inhoudt, hoe je het kunt herkennen en wat je eraan kunt doen.

Voor mij persoonlijk was het boek ook erg confronterend. Juist omdat ik nog nooit van burn-on had gehoord had ik daar ook, voor het lezen van dit boek, nooit over nagedacht.

‘Burn-on’ legt de focus op je eigen handelen en welbevinden. Je krijgt nieuwe inzichten en kijkt ook naar je eigen leven. Het boek heeft mij geleerd om vaker een pas op de plaats te zetten en rust te nemen. Door de toegankelijke schrijfstijl heb ik heel veel informatie uit het boek gehaald.

‘Burn-on’ krijgt van mij *****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar AnkhHermes

NB: Dit boek is een recensie-exemplaar dat ik heb ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books