Heerlijk prentenboek

loveboeken 23 maart 2025
Ik weet niet meer hoe ik slapen moet

“Waarom kan ik niet slapen zoals ik altijd slaap?”

Synopsis:
Wanneer Lucy niet kan slapen, denkt ze dat ze misschien een van haar bed rituelen heeft overgeslagen. Dus doet ze die een voor een opnieuw, heel precies. Maar wakker blijft ze! Zal onze heldin ooit nog de slaap vatten?

Voor iedereen wel eens herkenbaar je bent moe maar je kunt niet in slaap komen. Dat is wat met Lucy in dit aandoenlijke prentenboek ook gebeurd.
Eerst gaat ze haar rituelen nogmaals uitvoeren want denkt ze misschien ben ik wat vergeten. Dan gaat ze buiten op onderzoek uit hoe kan ik beter slapen. Gelukkig vindt ze na haar ontmoeting met de beer de oplossing. Of nog beter gezegd valt haar weer in wat ze vergeten is.

Dit prentenboek heeft prachtige illustraties die dit aandoenlijke verhaal zeer goed ondersteunen. Neem eens de tijd om deze goed te bekijken en ervan te genieten. Ook de vertaling door Edward van de Vendel is een vermelding meer dan waard.

Een heerlijk prentenboek om voor te lezen aan jonge kinderen en om met oudere kinderen over te praten. Wat doe jij om toch in slaap te vallen heb je hier tips voor.

Geniet vanavond samen met je kind van dit verhaal en ik weet zeker dat je snel in slaap zult vallen.

Meer recensies van loveboeken