Een knap geschreven roman over de liefde, vriendschap en … een break-up!

Manon 03 september 2024
‘Elke relatie heeft een begin. Deze heeft twee eindes.’

Andy houdt van Jen, maar Jen niet meer van Andy. Alleen begrijpt Andy niet waarom ze het heeft uitgemaakt. Wanhopig gaat hij op zoek naar antwoorden, maar in de tussentijd moet hij een plek voor zichzelf vinden. Als stand-up comedian heeft hij het niet breed, en crasht daarom tijdelijk op verschillende plekken. Ook zijn vrienden lijken ineens een ander leven te hebben en Andy weet zich geen raadt met zijn liefdesverdriet. Is er iets wat hem er bovenop kan helpen?

Wat leuk dat dit verhaal geschreven is vanuit het perspectief van Andy, zeer origineel want eerlijk gezegd zie ik dat niet vaak. Je krijgt een kijkje in de gedachten van Andy en die zijn op dit moment niet echt positief. Hij blijft hangen in zijn liefdesverdriet en de mensen om hem heen proberen hem er boven op te helpen.

Dolly Alderton heeft een knappe schrijfstijl waarin kleine details belangrijk zijn voor het verhaal en op de goede plek bij elkaar komen. Steeds ontdek je meer over Andy door zijn eigen gedachten, maar ook door hoe anderen hem zien. Mooi hoe de auteur dat verwerkt in haar verhaal. Dat geeft de lezer het gevoel Andy steeds beter te leren kennen.

De contacten met de andere personages zijn realistisch en beeldend beschreven, je kunt je een voorstelling maken van hoe, gênante, leuke of juist verdrietige situaties zijn. Met leuke invalshoeken en verrassende details is Good Material (goede titel ook!) een sterke roman en zijn veel lezers enorm enthousiast.

Zelf moet ik bekennen dat ik wat moeite had met de schrijfstijl, misschien ligt dat aan mijn leeftijd, maar ik weet zeker dat dit boek bij velen in de smaak zal vallen omdat Dolly Alderton een knap staaltje schrijfwerk heeft neergezet.

Meer recensies van Manon

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.