Geen fan
Ik val onmiddellijk met de deur in huis. Ik ben geen fan van dit boek, dat nochtans grossiert in goede recensies en sterren van andere lezers. Het verhaal van scholieren die gezworen vriendschappen bezegelen met geschreven armbandjes... ik vind het nogal puberaal. Anderzijds is er de verdwijning van een scholier, die blijkbaar nooit werd opgehelderd ofschoon er wel een gestrafte misdadiger voor in de gevangenis zit. Het moet zijn dat het onderzoek indertijd op zijn boeren-jan-fluitjes werd verricht, want een beetje degelijk politieonderzoek zou veel eerder al de ware toedracht hebben onthuld. Dat had ons deze "avonturenroman" bespaard. Wat heeft me dan zo gestoord, vraag ik me af, dat ik tot deze lage score kom (ik moet wel zeggen dat ik steeds probeer zo weinig mogelijk 3 sterren te geven, het is of 2 of 4 sterren, ik wil me uitspreken in een oordeel voor andere lezers, nl. lezen of niet lezen)? Ik stoorde mij aan de matige karakterschetsen, de overdreven aandacht voor uiterlijkheden, het gemak waarmee iemand wegkomt met het verkrachten van minderjarigen, de harteloosheid van gezworen vriendinnen etc. Dus is mijn eindoordeel - helaas- niet positief.