Onversneden leesplezier

Luc Steensels 11 maart 2025
Toch een vreemde hobby : lezen! Vind je een goed boek dat je bij de strot grijpt en dan kan het niet snel genoeg uitgelezen worden (dit boek las ik in minder dan 1 etmaal uit. Ik kon het niet wegleggen). Vervolgens val je weer in een postlectorale depressie. Want het is weer even zoeken om opnieuw een boek van dergelijke signatuur te vinden. Dat overkwam me met deze prachtige roman van Lex Paleaux. Deze auteur is voor mij (nog meer na het lezen van dit boek) dé absolute ontdekking van het jaar. Wat een verteller? Wat een rijke plot. Hij trekt je mee zoals hij ook al deed in de eerdere roman die ik las van zijn hand : 'Vlo' (4 sterren) en 'Als de dood zucht, houd ik mijn adem in' (5 sterren). In zekere zin is deze 'Liften naar de hemel' een sequel van 'Als de dood zucht'. Maar dit kan ik met zekerheid zeggen : het was alweer een hele tijd geleden dat ik zo een goed boek tegenkwam. Gelukkig liggen er nog 2 boeken van Lex Paleaux op de leesplank. En nu als de wiedeweerga naar de boekhandel voor dit meesterwerk!

Meer recensies van Luc Steensels

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.