Verwarrend
Ik las eerder de 'western' onder de naam 'Abel' van deze Italiaanse auteur, Alessandro Barrico. Ofschoon deze roman me absoluut niet kon bekoren, ben ik toch op zoek gegaan naar ander werk. Zo kwam ik uit bij "Mr Gwyn", een boek dat door de Hebban community zeer goed werd ontvangen. Andermaal werd ik echter getroffen door de achteloosheid en ogenschijnlijke slordigheid van de schrijver. In het begin was het verhaal intrigerend, want de schrijver gaat op zoek naar de roots van het schrijven. Hij komt dan op het idee om portretten te gaan schrijven. Voorwaar een originele gedachte, ware het niet dat het verhaal wat mij betreft dan alle kanten opgaat om te verzanden in de inzichten van een van de nevenpersonages uit het boek. Uiteindelijk blijf je wat mij betreft als lezer op je honger zelfs na het verhullen van de inzichten van de eerste assistente van Mr Gwyn. Af en toe wel smakelijk kunnen lachen met enkele passages, maar voor mij is het als geheel te verwarrend om meer dan 2 sterren te geven. Voorlopig het laatste boek van Barrico dat ik ter hand zal nemen.