Een zeer fijne verstrooiing voor lezers van goede verhalen (met weinig tijd).

Luc Vos 01 februari 2024 Auteur
Al geruime tijd schrijft Conny Hoogendoorn korte en langere verhalen. Ik kende haar eerst van haar langere verhalen, die haar terecht hoge plaatsen bezorgden in meerdere schrijfwedstrijden. Waar ze moeilijkere thema’s op een bijzondere manier onder de aandacht bracht en je deed nadenken over de diverse kanten van een verhaal.

Maar ook haar ultrakorte verhalen, of Honderdjes zoals zij ze noemt, zijn meer dan de moeite. Ze doen hetzelfde, maar dan in een beperktere setting.
Sfeertekeningen, korte triggers die je doen nadenken, of gewoon even ontspannen en wegdromen.
De uitwerking van verhaallijnen of karakters kan nooit hetzelfde zijn in een Honderdje als in een langer verhaal, toch slaagt Conny er helemaal in om mensen en gebeurtenissen op een bijzondere manier neer te zetten. Ze een gezicht of een herkenningspunt te geven en je even te laten verplaatsen in hun leven.

Het schrijven van dit soort ultrakorte verhalen is een bijzondere kunst, die ik zelf ook graag beoefen en ik beschouw Conny dan ook als een van de toppers als het erop aankomt om een echt verhaal in 99 woorden plus titel vorm te geven.

De extra verhalen van 20 andere schrijvers van ultrakorte verhalen zijn bovendien een leuke bonus.

Een aanrader voor iedereen die niet de tijd heeft om lang weg te duiken in een boek, maar wel wil lezen en even wil wegdromen in een goed verhaal.