Blijven gaan
Ook "Achter mijn voordeur - het vervolg" van @Truusje van Zanten mocht ik lees.
Na huiselijk geweld bleven de kinderen met een trauma achter. Martijn en Karlijn moesten onder hulp geplaatst worden. Beiden kwamen terecht bij pleegouders/gezinshuishouden. Martijn had geluk en ging bij Bianca en Harold wonen. Karlijn kwam terecht bij Marieke en Marie-José.
10 jaar woonde Karlijn bij haar pleegouders, had een goede band met hen maar merkte niet op dat ze er gemanipuleerd werd. Om haar onder dit juk vandaan te krijgen zette Truusje heel wat instanties aan het werk. Ze volgde haar buikgevoel en kon zowat voorspellen wat er fout zou gaan.
Gelukkig kreeg Truusje iedereen in het juiste gareel, de kinderen werden goed opgevangen en begeleid, haar doel - werken in de overledenenzorg - behaalde ze.
Een heftig boek, net als het eerste, waarin in klare taal wordt uitgelegd hoe professionele hulp ook verkeerd kan lopen, hoe een kind hierdoor op drift kan geraken.
Ouders, pleegouders, gezinhuisouders, jeugdzorg, raad van kinderbescherming, alle professionele zorg,....kunnen heel wat leren van Truusje