Een verhaal over veerkracht
Liften naar de hemel is een autobiografisch boek van Lex Paleaux uitgegeven door Ambos Anthos
Het boek gaat over de zestienjarige Quintin die na zijn ontslag uit een jeugdinrichting naar Canada wordt gestuurd.
Quintin heeft veel meegemaakt waar we zo nu en dan ook iets over lezen.
In Cnada komt hij terecht in een zeer strenge en religieus gezin en moet keihard werken zowel in het gezin als bij een strenge boer. Liefde en erkenning krijgt hij er niet behalve bij het gezin van Mike, zijn nieuwe Canadese vriend. Hij kan ook goed opschieten met Ruth, de peuter uit zijn gastgezin, een dakloze Indiaan en hij ontwikkeld een speciale band met een stierkalf op de boerderij.
Wat zal deze tijd in Canada met Quintin doen? Ik raad je aan het boek zelf te lezen!
Ik voelde meteen een zwak voor Quintin en vanuit mijn werk als hulpverlener weet ik hoe bepaalde (traumatische) gebeurtenissen doorwerken in levens. Dit sprak mij dan ook erg aan in het boek
Het boek is vlot geschreven en heeft ook zeker humor
Quintin heeft ook zo zijn twijfels en vragen over God. Volgens Quintin bestaat hij niet voor God. Vragen aan God herken ik ook wel vanuit mijn geloof. De stilte kan soms oorverdovend zijn
Voor mij is dit boek zeker een aanrader. De cover vind ik ook prachtig.
Quintin heeft veel meegemaakt waar we zo nu en dan ook iets over lezen.
Het boek is vlot geschreven en heeft ook zeker humor
Voor mij is dit boek zeker een aanrader. De cover vind ik ook prachtig.