Misschien is de essentie van geluk wel een vogel, de liefde ervoor

MaesInge 15 februari 2025
Octavie Wolters is een Nederlandse schrijfster en beeldend kunstenaar. Ze houdt enorm van de natuur en gaat graag wandelen. Bovendien leeft ze graag klein en eenvoudig, met de mensen die haar na staan in de buurt. Haar liefde voor de natuur en de dieren weerspiegelt zich in haar boeken. Haar kinderboek ‘Het lied van de spreeuw’ werd aan meerdere landen verkocht.

‘Dit gaat nooit voorbij’ is een prentenboek voor volwassenen. Voor elke maand van het jaar een prachtige linosnede in kleur en een kort verhaal. Elke maand begeeft de auteur zich in de natuur voor een korte wandeling. Ze beschrijft wat haar bezig houdt en welk gesprek ze voert met de vogel die haar vergezelt.

Elk verhaal verstilt, nodigt uit om te vertragen en stil te staan bij dat wat van belang is. Een natuurlijke eenvoud waarbij de auteur met weinig woorden diepe snaren weet te raken.
Met hier en daar zulke prachtige zinnen: “Misschien heeft vrijheid helemaal niks met de omgeving te maken, met bos, open veld, water, en zit elke vorm van begrenzing wel alleen in mij.”
Of over het verlies van haar ongeboren kindje: “Maar de pijn van de leegte kan wel gevuld worden. Mijn kindje zit in mij, ik heb het een lichaam van liefde gegeven.”

Een prentenboek voor volwassenen? Absoluut! Octavie Wolters bewijst dat het kan.

Meer recensies van MaesInge