Aardig maar niet overtuigend
Een boek over een vrouw die midden in het leven staat, maar door vroege dementie alles uit handen ziet glippen. De schrijfster heeft zeker in het eerste deel goed verwoord wat het met iemand doet, het niet meer op woorden kunnen komen, het niet kunnen plannen, de weg kwijt raken. Ook hoe moeilijk dat is voor de mensen daar omheen. De setting is interessant: daar is haar moeder, haar volwassen dochter en haar heel jonge dochtertje (die wel erg wijs is voor drie jaar).
Het eerste deel vond ik het meest aangrijpen. Ik kon het ook niet te lang achter elkaar lezen.
Het laatste deel vond ik vervelend. Net of alles op z'n plek geschreven moest worden, alle losse eindjes moesten goed terecht komen. En dan ook nog veel te uitgebreid en niet boeiend meer. Zelfs de dementie klaart even op zodat er nog van alles gezegd kan worden. Dat is niet realistisch.
Al met al toch niet erg blij met dit boek. Er had meer van het thema gemaakt kunnen worden.