Erg spannend met wat minpuntjes
Het verhaal begint met de hoofdpersoon die met haar man en kind teruggaat naar Frankrijk, omdat ze daar veel heeft meegemaakt. Ze was daar gezelschapsdame bij een oude mevrouw in een verzorgingstehuis in een kasteel.
Het verhaal begint in het nu, met terugblikken op de jeugd van de hoofdpersoon. Het leest goed weg, is ook wel boeiend, maar ook wel erg gekweld allemaal.
Als ze in Frankrijk het kasteel gevonden hebben, gaat het boek over naar die periode. Het beschrijft hoe ze in het kasteel een baan vindt, hoe de gang van zeken er is, en gaandeweg worden er eigenaardige dingen beschreven. Als lezer heb je al eerder in de gaten wat er waarschijnlijk aan de hand is, maar de hoofdpersoon ziet het niet. Er komt een climax, en daarna nog een rustiger deel van het verhaal. En daar eindigt het.
De schrijfster kan absoluut goed schrijven. Het was echt heel spannend. Maar de opbouw vond ik eigenaardig, en zeker het eind een beetje "aflopen". Bovendien vond ik de hoofdpersoon wel erg blijven hangen in moeilijke gebeurtenissen. Ik had af en toe zin om haar een duwtje te geven: kom op zeg, verman je.