Pakkend menselijk drama
De jonge vrouw Snow hoort van haar moeder op diens sterfbed dat ze niet haar eigen dochter is, maar is gestolen als baby. Begrijpelijkerwijs gooit dit heel haar leven overhoop. Ze moet haar "moeder" begraven, en tegelijk haar hele leven herzien. En wie is ze nu eigenlijk, en wie was haar opvoedmoeder? Met haar goede vriendin gaat ze op zoek en ze komt veel op het spoor. Ze ontmoet ook allerlei nieuwe mensen.
Het boek is heel vlot leesbaar, het pakte me direct. De hoofdpersoon is heel geloofwaardig, ze heeft een ingewikkeld karakter dat goed duidelijk gemaakt wordt. Ik vond al de kwesties over haar opvoeding een beetje gemaakt en abstract, maar niet erg hinderlijk. Ze maakt in hoog tempo een ontwikkeling door en die wordt goed weergegeven en is geloofwaardig. Het is niet alleen maar leuk en spannend. Het boek eindigt met wel een aantal dingen die "eind goed al goed" ademen, maar niet alles.
Ik stoor me vaak aan praktische dingen die in mijn idee niet kloppen, en daar zaten er ook een paar van in dit boek. Zou je in een situatie als deze niet meteen een goede advocaat en een goede privédetective moeten nemen om je te helpen? Je gaat toch niet zelf bij de agent van een politiebureau vertellen dat je een gestolen kind bent?
Maar los daarvan, leuk onderhoudend boek om te lezen, taalgebruik is netjes, de schrijfster heeft zich goed ingeleefd in de personen.