Over mensen en mooie thema's

Majonne 18 januari 2025
Dit boek is gemaakt naar aanleiding van een podcast voor kinderen. Sara gaat samen met een kind hun mysterie oplossen. De acht meest bijzondere verhalen staan in het boek opgeschreven en geïllustreerd.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ca 9 jaar, bovenbouw basisschool dus.
De mysteries in het boek komen vanuit kinderen zelf en Sara gaat met veel respect met hun vragen en zorgen om. In woorden die zij begrijpen en die passen bij hun beleving. Dat betekent niet dat de thema's kinderlijk zijn. Het boek gaat o.a. over vooroordelen, angsten, familie, afkomst, vriendschap. Het boek is daarmee heel divers, maar ook heel leerzaam en interessant.
Het voelde een beetje alsof het tussen een leesboek en informatieboek in zat. Het leent zich uitstekend om in de klas te lezen en daarna samen te bespreken. Hier zullen zeker mooie gesprekken en inzichten uit voort komen.

Het mooie aan het boek, vind ik dat het over mensen gaat. Het neemt vooroordelen weg, is positief en verbindend. De mysteries lieten me met een goed gevoel achter, niet alleen omdat ze opgelost waren, maar omdat er vaak iets moois uit voort kwam.

Ik vond het boek echt een topper, de verhalen zullen me zeker bijblijven.

Meer recensies van Majonne

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.