Bovenverwachting goed

Mamaidi72 12 augustus 2024
Hier op Hebban was de gemiddelde score voor dit boek slechts 3 sterren, dus ik begon met de nodige terughoudendheid te lezen. Al snel werd ik, het bij tijd en wijle vermakelijke, verhaal in gezogen dat ook nog eens vlot weg las. Er komen een heleboel actuele onderwerpen aan bod, zoals kinderontvoeringen, drugscriminalteit, mensensmokkel, rijkdom, armoede, maar er wordt ook benadrukt dat je bevoordeeld bent als je een witte Amerikaan bent, dit onderwerp gaat de schrijfster niet uit de weg en het ongemak hierover voel je als lezer.
De kinderen van rijke Amerikanen worden ontvoerd tijdens een excursie die vanaf een cruiseschip ondernomen wordt. De wanhoop én schuldgevoelens van de ouders hierover wordt goed uitgewerkt, evenals de gevolgen voor iedereen nadat de ontvoering ten einde is. Is de verhaallijn altijd even geloofwaardig? Misschien niet, maar dat heeft mij geenszins gestoord!

Meer recensies van Mamaidi72

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.