Alle honds aan dek!

Manon 04 november 2024
Joepie, de nieuwste Dog Man is gearriveerd! Dat is altijd een feestje en binnen no time wordt het boek hier verslonden. Alle honds aan dek is alweer het elfde deel in deze populaire serie en wij hebben er weer volop van genoten!

Deze keer stappen we aan boord van een vliegende duikboot en neemt Dog Man ons mee op een nieuw avontuur. Het boek start met een wie is wie. Een kleine update waarin vertelt wordt wie nou eigenlijk wie is, uiteraard met een kleine illustratie erbij zodat je je niet kunt vergissen.

In het eerste deel gaat Dogman mee op date en omdat het Haaienhut verboden is voor honden hebben ze al snel problemen. Want is dogman eigenlijk een hond? Al snel wordt er een bak slaag verkocht en met kracht van de omsla-no-scoop ontstaat er een gevecht. Een geweldige techniek die je vaker tegenkomt in de boeken van Dogman.

Na dit deel betreedt Biggie het toneel die wil ontsnappen uit de minibak, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. In vlotte vaart ontstaat er een heerlijk chaotisch avontuur en al snel belanden we in de vliegende duikboot.

Hoe dit avontuur afloopt mag je zelf gaan lezen, maar dat Alle honds aan dek wederom een succes is dat verklappen we alvast. Dit knotsgekke verhaal wordt ondersteunt door de meest geweldige en flitsende illustraties en de fullcolour pagina’s knallen eruit. De harde cover zorgt ervoor dat dit boek rustig tientallen keren gelezen kan worden door jouzelf of door alle vrienden die die verhaal niet willen missen.

Uiteraard vinden we achterin weer een tekenuitleg en deze keer leren we hoe we Mike de Vlieg en Mollie kunnen tekenen. In belachelijk makkelijke stappen maken ook wij de leukste tekening. Achterin vinden we ook nog een aantal opmerkingen en lezen we dat dit verhaal geïnspireerd is op het boek Twintigduizend mijlen onder zee van Jules Verne. Maar ja, dat kan dus niet……
Waarom niet? Dat zoek zelf maar uit als je gaat genieten van dit avontuur!

Dog man boeken blijven hier favoriet! Houd je kind niet van lezen maar wel van humor en avontuur? Dan is deze serie een dikke aanrader!

Meer recensies van Manon