Heerlijk tweede deel!
Anders ik wel is deel 2 in de Boekencafé-serie van Anne West. Wederom een heerlijke feelgood die ons meeneemt naar het Boekencafé van Lauren. En waar we in deel 1 mochten genieten van de liefde tussen Juul en Ids, draait dit deel om Lauren zelf.
Lauren geniet van haar boekencafé en probeert er steeds meer uit te halen. Leesclubs, het lekkers voor tijdens het lezen van een boek, het wordt steeds drukker. Ze kan wel wat hulp gebruiken, maar de hulp die ze krijgt aangeboden maakt haar niet echt enthousiast. Scott, een cabaretier die door een schandaal even de rust op zoekt, is nou niet het type hulp waarop ze zat te wachten. Eigenlijk is hij zelfs het soort man waarvan ze het liefst zo ver mogelijk van uit de buurt wil blijven…
Wederom heeft Anne West een heerlijke feelgood geschreven. Met een proloog wat vooruit kijkt in de tijd is je nieuwsgierigheid gewekt en heb je al meteen een bepaald gevoel bij de personages. Lauren kennen we al uit deel 1, waar je al van haar bent gaan houden en ook in de eerste hoofdstukken leer je meer over haar. Lauren en Scott hebben allebei vanalles meegemaakt in hun verleden waar ze niet naartoe terug willen. Deze diepgang geeft het boek een diepere laag en daar hou ik van in feelgood.
De auteur weer perfect de hoofdpersonages neer te zetten en hun gevoelens over te brengen. De chemie van aantrekken en afstoten, de moeilijkheid die hun verleden met zich meebrengt, het vertrouwen en de hoop, ze zijn allemaal voelbaar in dit verhaal. Ook vriendschap speelt een rol in dit verhaal. Juul en Ids spelen ook in dit verhaal een rol en dat maakt dat dit deel helemaal aansluit bij het 1e deel. Doordat je vanuit verschillende perspectieven leest zit je als lezer helemaal in het verhaal en ben je steeds nieuwsgierig hoe het verder zal gaan.
Anders ik wel is het perfecte vervolg in deze serie en doet me uitkijken naar deel 3! Nu al zin in!
‘Iedereen verdient een tweede kans.’ ‘Dat klopt, maar die hoef ik niet te geven.’