Geweldige feelgood vol humor en spice.

Manon 04 november 2024
Na het lezen van haar debuut, de Win-win situatie, was ik enthousiast over haar schrijfstijl en leuke verhaallijn dus ik was wel in voor haar nieuwe boek.

Na haar heerlijke debuut was ik wel benieuwd hoe dit verhaal zou gaan zijn. Er is natuurlijk niets zo moeilijk dan een spetterend debuut evenaren of zelfs overtreffen. Maar mijn inziens is Jade geslaagd met vlag en wimpel! Wederom schreef ze een feelgood waarvan je alleen maar kunt genieten! En het heerlijke is, het is een deel 1 van een vier-delige serie, dus er komt nog veel meer leuks aan, ik heb er al zin in!

Fiona is een lieve meid die het graag goed wil doen voor iedereen en daardoor in situaties beland waar ze niet altijd zin in heeft. Wanneer ze haar hart weer bijna heeft verloren aan de volgende foute man weet ze niet zo goed meer wie ze moet vertrouwen. Als ze op een kermisavondje in de spin stapt verwacht ze dan ook niet de leuke, knappe Pim te ontmoeten. Pim is juist heel goed in het zeggen wat hij wil en daagt Fiona uit dat ook te doen. Een goede oefening dus. Na een heerlijke nacht wordt Fiona helaas alleen wakker, maar één ding weet ze zeker; ze wil geen jaknikker meer zijn.

Ik blijf erbij; wat een heerlijke schrijfstijl heeft Jade. Op blz. 1 duiken we in het gymmagazijn voor een (ietwat ongemakkelijke) spicy scéne waar meteen de toon van het verhaal gezet wordt. Met humor, awkward situaties, vriendschap en natuurlijk liefde zorgt Jade ervoor dat wij weer volop kunnen smullen van meer dan vermakelijke feelgood. Ze weet precies zo te schrijven dat je je haast zelf ongemakkelijk gaat voelen. Heerlijke karakters, zowel de hoofdpersonen als de bijfiguren, dus het is maar goed dat we in de volgende delen meer over hen gaan lezen. Ik kan niet wachten!

‘Of je nou gilt van plezier, tiert van boosheid, vloekt van de pijn; ik wil erbij zijn.’

Meer recensies van Manon