Prachtige uitgave!

Manon 23 december 2024
Misschien is het verhaal je al bekend, maar we maken kennis met Katniss Everdeen wiens zusje door loting wordt aangewezen deel te nemen aan de Hongerspelen. De hongerspelen is een jaarlijks event waarin een jongen en een meisje uit elk district het gevecht met elkaar aangaan in een strijd van leven en dood. Omdat Katniss weet dat dit wel eens de dood van haar zusje kan betekenen neemt ze haar plaats in. Kan Katniss deze strijd wel aan? Hoever gaat ze om te kunnen overleven?

In een prettig tempo bouwt het verhaal zich op en je hoeft je geen moment te vervelen. De illustraties van Nico Delort maken het verhaal nog sterker en illustreren de donkerheid van de Hongerspelen. Het verhaal is geschreven voor lezers vanaf ongeveer 13 jaar en ik weet zeker dat mijn kinderen hiervan gaan smullen. Deze indrukwekkende versie zorgt voor een unieke leesbeleving en de vertaling van Maria Postema is perfect.

Je wordt het verhaal vol spannende momenten ingetrokken en voor je het weet nader je het einde. Zoals het hoort bij een YA verhaal leest het lekker vlot, niet te moeilijk en met vaart.

Dit iconische verhaal van Suzanne Collins zal je bijblijven na het lezen en het laat je niet zomaar los.

Meer recensies van Manon