Wederom een heerlijke thriller!

Manon 04 februari 2025
Ik ben altijd gek op vertrekthrillers die ons meenemen naar een prachtig land, waar dan de meest verschrikkelijke dingen gebeuren. Maar deze keer neemt Kiki van Dijk ons mee naar de hoofdstad van ons eigen mooie landje; Amsterdam. We lopen langs de grachten en komen op de mooie plekken maar ook in de duistere buurten. Kiki weet het stadse gevoel weer heerlijk op ons over te brengen.

En ook dit keer weer Kiki ons weer te verassen met een spannend verhaal inclusief interessante plottwists, Amsterdam de Verdwijning zat weer top in elkaar!

Wanneer er in het prachtige hotel van Fiene en haar man Fedde een moord wordt gepleegd is Fien in alle staten. Ze denkt aan de reputatie van haar boutique hotel, wat een populaire locatie is voor fotoshoots, maar ook lijkt ze niemand meer te kunnen vertrouwen. Haar man gedraagt zich vreemd en ze komt er achter dat ze haar personeel helemaal niet zo goed kent. Wanneer er na de moord ook nog een gast verdwijnt zet Fien alles op alles om er achter te komen wat er aan de hand is.

Door de fijne schrijfstijl zitten we al snel in het verhaal. Het mooie hotel Threeroofs, waarvan Fien en Fedde eigenaar van zijn, is het prachtige decor voor een moord en een verdwijning. En naast deze verhaallijn loopt ook nog een verhaallijn in het verleden waarvan we stukje bij beetje steeds meer te weten krijgen. Een stukje geschiedenis waarvan je als lezer een naar gevoel krijgt, zo sterk is het beschreven. Wat deze tijdlijnen met elkaar te maken hebben ontdek je pas tegen het einde van het verhaal en dat zorgt ervoor dat je dit boek moeilijk weg kan leggen. Je wil ontdekken hoe dit verhaal samenhangt en alles in elkaar steekt. De zoektocht van Fien wordt ook jouw zoektocht en je kunt pas ademhalen als je het plot gelezen hebben.

‘Ze was er nog wel, maar niet meer als zichzelf. Ze ademde nog wel, maar kreeg geen zuurstof meer binnen. Ze at nog, maar haar lichaam leek niet te worden gevoed. Ze kon nog praten, maar geen van haar geliefden kon haar meer horen.’

Kiki van Dijk heeft wederom een heerlijke thriller geschreven waarvan ik weer volop genoten heb!

Meer recensies van Manon