IJzersterk!
Dit jaar startte ik met deze sterke thriller van Bregje Rebergen . Dubbelspel is het 1e deel in de Officier-serie waarin we kennismaken met Rixt van Leeuwen, officier van justitie. Zij werkt in het Gooi en heeft een aantal grote zaken, waaronder die van een onderzoek naar een enorme crystal meth-organisatie. Hard werken en ondertussen probeert ze haar gezin bij elkaar te houden. Dat is natuurlijk niet makkelijk. Wanneer het pianisten duo Valérie en Aisha de Saussure betrokken raakt wordt de zaak nog ingewikkelder.
Met een sterk proloog word je als lezer meteen in het verhaal getrokken. Bregje Rebergen weet je nieuwsgierigheid te wekken en vast te houden. Je leest het verhaal vanuit verschillende personages en dat maakt het interessant. De werelden tussen het luxe leventje in het Gooi en die van de criminaliteit lijken mijlenver uit elkaar te liggen maar het is verbijsterend hoe deze samen komen.
Ik vond het origineel dat de zussen een bekend pianisten duo zijn. Beide worstelen ze met hun eigen leven en Aisha kampt met problemen uit het verleden. Ik ben niet bekend met een dissociatieve stoornis, maar vond het heel interessant om hierover te lezen.
De relatie die Aisha heeft met Niek voelt gevaarlijk en je merkt dat Valerie daar veel moeite mee heeft. De personages zijn zo echt beschreven dat je soms zelfs meeleeft met de ‘slechteriken’. Met veel details krijgt het verhaal meerdere lagen en ook dat vond ik interessant. Je leest vlot door de korte hoofdstukken heen en de hoofdpersonages zijn sterk neergezet en hun eigen situaties zijn zorgvuldig uitgewerkt.
De opbouw in dit verhaal is wat mij betreft heel sterk met een plottwist die ik niet aan zag komen. Ik had mezelf al vaak afgevraagd hoe het in elkaar zou zitten. En dan eindigt het verhaal ook nog eens met een cliffhanger. We gaan Rixt dus zeker nog terugzien!
Dubbelspel is een perfect gekozen titel voor een ijzersterk verhaal, dat je meesleurt naar de gevaarlijke wereld van criminaliteit en het luxe leven van het Gooi. Wat mij betreft een echte aanrader die sterk in elkaar steekt!