Alles over egels!

Manon 08 april 2025
Ik heb genoten van Het grote egelboek van Kirsten Dorrestijn en Merel Corduwener.

‘Een boek met stekels (en een zacht buikje)’

Dit prachtig geïllustreerde boek gaat helemaal over egels. Het boek leert ons alles over egels. Deze dieren die er stekelig maar ook schattig uitzien blijven interessant en hoe heerlijk is het dat kinderen met dit boek alles komen te weten over dit bijzondere dier.

Het grote egelboek is een echt handboek voor de lezers die alles willen weten over de familie egel, wat ze eten, hoe ze leven, waarom ze zo stekelig zijn en wat je kunt doen om ze te helpen als ze dat nodig hebben. We beginnen met een twee pagina grote illustratie van de egel en daarbij met korte teksten uitgelegd wat essentieel is voor de egel. Wist jij bijvoorbeeld dat ze een zesde zintuig hebben?

In het grote Egelboek komen ook egelfans aan het woord, zij vertellen waarom ze zo’n fan zijn van de egel. We lezen alles over het leven van de egel, en we nemen een kijkje in het dagboek van een egel. Zo leuk en speels geschreven dit boek!

De vormgeving en de kleurrijke illustraties maken het boek extra interessant en kinderen die ervan houden alles te weten te komen zullen smullen van dit boek. En als traktatie lezen we ook hoe je zelf een egelopvang kunt maken en krijgen we een heleboel knutsel en baktips daarmee is dit boek een echt succes!

Het grote egelboek zit boordevol interessante feitje, het is leerzaam en vermakelijk en de jonge lezer zal ervan genieten zoveel te ontdekken over dit beestje.

Meer recensies van Manon