Sterk geschreven!
Dit boek was echt genieten! Wat een sterk geschreven verhaal. Dat was ik al gewend van Ruth Ware, maar ook deze keer is ze er weer in geslaagd met in haar verhaal te sleuren en zorgde ervoor dat ik alleen maar door wilde lezen.
Als het voor Lyla even allemaal niet zo lekker loopt besluiten zij en haar vriend Nico deel te nemen aan een nieuw reality tv programma. Ze vertrekken naar een tropisch eiland en samen met vier andere stellen moeten ze zich daar zien te redden en degene die het langst overblijft wint een mooie geldprijs. Als snel gaat er vanalles mis en een tropische storm zorgt ervoor dat contact met de buitenwereld niet meer mogelijk is en de stellen echt moeten overleven. Daar waar de koppels nu eigenlijk zouden moeten samenwerken, ontdekt Lyla dat er iemand is die dit spel nog steeds speelt en verandert de wedstrijd in een spel op leven en dood…
Ruth Ware zorgt er meteen voor dat je in het verhaal zit. Al snel krijg je een onheilspellend gevoel en aan het eind van elk hoofdstuk wil je niets anders dan het volgende hoofdstuk lezen. De personages zijn sterk neergezet en doordat ze allemaal anders zijn brengen ze elk hun bijdrage aan het verhaal. Je bedenkt als lezer steeds hoe het verhaal verder kan gaan en verschillende scenario’s gingen door mijn gedachten.
Lyla is een onderzoeker en haar man is een acteur. Nico wil dan ook graag meedoen met dit programma terwijl dit voor Lyla niet zo nodig hoeft. Je leert de personages kennen en dat zorgt ervoor dat je met ze meeleeft. De opbouw is rustig, maar richting het einde komt er steeds meer vaart in het verhaal. De radioberichten en stukken uit het dagboek tussen de hoofdstukken door vond ik ook leuk om te lezen, dat gaf nog wat extra’s aan het verhaal.
Ondanks dat het einde wat voorspelbaar was en er geen grote plottwists in het verhaal zaten heeft Het perfecte stel me echt meegesleept en heb ik heel erg genoten van het verhaal.
En kijk even hoe mooi de sprayed edges zijn, hier hou ik van hoor!
Het perfecte stel is dan ook niet alleen een lust voor een thrillerlezer die houdt van locked-room mysterie, maar ook een lust voor het oog, een pareltje in je boekenkast!
En kijk even hoe mooi de sprayed edges zijn, hier hou ik van hoor!