Heerlijke feelgood!

Manon 15 november 2024
Een lekker verhaal om jezelf in te verliezen en niet o belangrijk; het speelt zich grotendeels af in een boekenwinkel!

Ik heb alleen maar gesmuld van dit boek. Renee is een beeldende schrijfster en brengt emoties voelbaar over. Ook de spanning was in dit boek volop aanwezig tussen de hoofdpersonen. Door die beeldende schrijfstijl voel je je steeds omringt met boeken en de liefste personages. Wat willen we nog meer?

De opbouw van het verhaal met verrassende wendingen zorgt ervoor dat je als lezer aan de bladzijdes gekluisterd zit.

Na een succesvolle carrière en een gestrande relatie in New York City, gaat modejournalist Maria terug naar haar roots in Den Haag. Het lukt haar niet om daar werk te vinden in haar vakgebied en daarom solliciteert ze op aanraden van een vriendin bij een boekhandel in hartje Hofdstad. Maria gaat op gesprek bij broers Jules en Jim, de eigenaren, en wordt aangenomen. Ze kan meteen beginnen. Het werk blijkt al snel een stuk meer om het lijf te hebben dan Maria dacht. Ze weet veel van literatuur, maar weinig van hoe je met klanten omgaat. Dit tot grote ergernis van Jules, die al spijt heeft dat hij zich heeft laten overtuigen door haar cv. Maar hij weet nog niet half hoeveel reden hij heeft om zich aan Maria te ergeren...

Dit alleen al klinkt toch goed?

Voor mij is dit verhaal een echte feelgood waarin je jezelf lekker even kunt verliezen, je kennis maakt met heerlijke personages en je met een zucht dichtslaat omdat je het jammer vindt dat het verhaal voorbij is.

‘Letterlijk de klos is een verhaal over het ontdekken van de liefde, een verhaal van vriendschap, familie, en van tweede kansen, met een lekkere portie spice! '

Meer recensies van Manon